Nou full de ruta

L’ANC crida a reprendre el pols als carrers per evitar renúncies en l’independentisme

  • L’entitat carrega contra els partits per esperar «concessions» de l’Estat: «Ens fan sentir com si haguéssim tornat als anys de l’Estatut del 2006»

  • «La independència és el millor indult i la millor amnistia per a presos, ‘exiliats’ i els més de 3.000 represaliats, etziba el vicepresident

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’ANC ha presentat aquest diumenge el seu full de ruta per a la desconnexió de Catalunya de la resta de l’Estat en el qual s’aferra a la unilateralitat malgrat que els partits sobiranistes la mantenen aparcada després de la convulsa tardor del 2017 i es conjura per impulsar una ILP per a una llei d’independència que agiti de nou els carrers.

Des de l’auditori de Cornellà de Llobregat (Barcelona), l’entitat ha esmicolat el seu posicionament clamant per recuperar el pols als carrers i amb l’alineació de totes les institucions i l’acció exterior, encapçalada pel Consell de la República que presideix Carles Puigdemont. La seva recepta és «desobediència i confrontació», amb una fiscalització constant al Govern, per evitar que l’independentisme faci passos enrere.

«L’1-O va ser l’acte de sobirania més important que ha fet aquest poble i, en canvi, ens fan sentir com si haguéssim tornat als anys de l’Estatut del 2006, mirant cap a l’Estat esperant concessions i caient en la trampa del ‘poli bo i poli dolent’», ha asseverat la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie.

La dirigent ha defensat que «tant l’esquerra com la dreta espanyola» persegueix el mateix objectiu: «mantenir la unitat de l’Estat costi el que costi». I, davant això, Paluzie ha afirmat que «no hi pot haver pau sense justícia» i que la seva lluita per la independència «és qüestió d’autodefensa, justícia, llibertat i supervivència nacional».

«Ens hem deixat marcar l’agenda per la política institucional i les seves lluites per l’hegemonia electoral i els altres dos fronts [moviment popular i acció exterior] han flaquejat. No podem esperar de braços plegats, ni blanquejar més renúncies i dilacions dels que competeixen per gestionar una autonomia intervinguda. Ens toca tornar a posar en marxa el moviment popular», ha conclòs.

«Revolta permanent»

Notícies relacionades

L’entitat es fixa com a objectiu impulsar una «revolta permanent» que forci una declaració unilateral d’independència, perquè segons el seu parer l’1-O continua sent vigent i legítim, amb xocs «simultanis i persistents a tots els fronts» fins a «provocar un nou embat que ens permetrà alliberar-nos com a nació», argumenten al document aprovat pel 96% de les bases. L’ANC desdenya qualsevol diàleg amb l’Estat i anima a forçar la «desestabilització» de l’Estat per no «malbaratar» el 51,7% del vot independentista en les eleccions del 14-F.

«Més fets i menys paraules, més carrer i menys sofà. La independència es fa, no es diu que es fa», ha etzibat el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez. «L’1-O vam votar i vam guanyar. Va ser una enorme victòria. ¿Per què us entesteu a xiular i fer veure que no va existir? ¿Us fa vergonya o us fa por? L’1-O va existir i genera un mandat per fer efectiva la independència de Catalunya», ha continuat dirigint-se a les forces polítiques, i els ha alertat que «un nou Estaut o un pacte fiscal només són engrunes»: «La independència és el millor indult i la millor amnistia per a presos, exiliats i els més de 3.000 represaliats», ha reblat.