El desenllaç de la negociació

Aragonès i Sànchez van segellar l’acord de Govern el cap de setmana en dues masies

  • Sengles cases del Lluçanès i el Maresme van acollir l’esprint final d’Aragonès i Sànchez per tancar l’acord

Aragonès i Sànchez van segellar l’acord de Govern el cap de setmana en dues masies
2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de 72 hores sense cap activitat negociadora, en concret des que dimecres la CUP ajuntés els dos arxienemics i socis en funcions d’ERC i Junts en una taula, els dos líders de cada bàndol en aquestes converses, Pere Aragonès i Jordi Sànchez van decidir imprimir una marxa més a les reunions i van plantejar un cap de setmana de retir no monacal, però sí comarcal. Va ser el republicà el que va trucar al postconvergent, una vegada que tots dos van veure com el gran impediment que presidia les negociacions, el nou ‘estat major’ de l’independentisme i el paper del Consell per la República, havien quedat apartats en aquesta reunió amb els anticapitalistes.

Així, dissabte es van veure a Prats de Lluçanès (a la comarca del Lluçanès, l’última a incorporar-se a l’organització territorial catalana). La reunió va tenir lloc a l’eixida (una espècie de porxo) de la masia Soler de n’Hug, de la família d’Isaac Peraire, vicesecretari general de Vertebració Territorial d’ERC i, element clau, el representant únic dels republicans al CxR. A casa, per tant, d’algú capaç de generar empaties.

La reunió va durar entre les 10 del matí i fins a les 20.30 hores, en horari intensiu i amb esmorzar i dinar a la mateixa masia. Com a col·lació els negociadors van donar compte amb afany dels embotits que produeix la família Peraire, en especial del fuet i la llonganissa. El matí es va dedicar a acordar la part estratègica, amb el treball ja avançat del prepacte assolit al C.P. Lledoners, el Primer de Maig.

Passeig per la finca

El dinar va ser ràpid. Menjar preparat (pollastre) de l’Avi Ciscu de Prats de Lluçanès i de postres, coca de Cal Finus. Recolzament al comerç local, i després de l’àpat es van abordar les qüestions programàtiques i d’estructura de Govern. No cal dir que es van decretar aturades i es van realitzar passejos per l’extensió de la finca.

En concret, Aragonès, Sànchez i diversos membres de la família Peraire, entre ells el polític, el seu germà i el seu pare (el propietari de la finca), es van acostar on es guarden les vaques i ovelles. L’ambient va ser molt distès i Sànchez va fer més d’una referència a la seva situació personal, com a intern al C. P. Lledoners.

Notícies relacionades

Ja de nit, els dos polítics, davant els temes encara pendents que quedaven, es van citar per seguir l’endemà. Es va canviar l’emplaçament. Aquesta vegada, al Maresme.

En concret, a una altra masia, Can Magarola d’Alella, municipi amb alcalde republicà. Allà l’horari va ser de 9.30 del matí a les 18.00 hores. En aquesta masia fortificada, seu de la denominació d’origen Alella, el republicà i el postconvergent van rematar el pacte. Tot això, entre passejos i trucades als respectius equips.