L’endimoniada investidura

Illa acusa Aragonès de «nou fracàs» i li demana que es «faci a un costat»

  • El líder del PSC insta el dirigent republicà a facilitar un Govern d’esquerres

1
Es llegeix en minuts

El líder del PSC en el Parlament, Salvador Illa, considera que la proposta del candidat d’ERC, Pere Aragonès, per formar un Govern en solitari amb el recolzament extern de JxCat, els seus socis actuals, constitueix «un nou fracàs» del republicà, a qui demana que es faci a un costat i deixi pas a la seva candidatura, que va ser la més votada a les eleccions al Parlament del febrer passat. «Senyor Aragonès, un nou fracàs. Senyor Aragonès, faci’s a un costat. Senyor Aragonès, accepti la realitat i deixi que a Catalunya hi hagi un Govern de servidors públics d’esquerres», ha afirmat.

Ha sigut durant un acte dels socialistes catalans sobre la Unió Europea, en què també han intervingut el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, i l’Alt Representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat, Josep Borrell, entre d’altres.

Notícies relacionades

Illa ha reivindicat que Catalunya necessita un govern «fort i estable» per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid-19, i que en el Parlament hi ha «dues majories possibles» per articular-lo: la independentista, «que ha fracassat», i una majoria d’esquerres, liderada pel PSC, «a la qual no deixen intentar explicar-se i construir Govern».

«Catalunya té energia, té talent, té capacitats i té ganes per anar a l’ofensiva, no per repetir un fracàs. Per anar a l’ofensiva, per defensar un model d’Espanya diversa i plural; per defensar una Europa unida, coordinada i que sigui cada vegada més federal», ha dit.