La vacunació a Catalunya

Cs demana la dimissió d’Argimon per «posar en el punt de mira» la Policia i Guàrdia Civil

Considera «inadmissible» afirmar que vacunar els agents suposarà retardar la immunització de les persones de més de 70 anys

Barcelona     07 12 2020      Sociedad    El secretario de Salut Publica  Josep Maria Argimon   fotografiado colocandose la mascarilla en las dependencias del Institut Catala de Salut tras la entrevista   Fotografia de Jordi Cotrina

Barcelona 07 12 2020 Sociedad El secretario de Salut Publica Josep Maria Argimon fotografiado colocandose la mascarilla en las dependencias del Institut Catala de Salut tras la entrevista Fotografia de Jordi Cotrina / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

La polèmica per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’obligar el Govern a vacunar els agents de la Policia Nacional i Guàrdia Civil destinats a Catalunya i la contundent reacció del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, segueix viva. Ciutadans ha demanat el cessament o la dimissió d’Argimon per posar «en el punt de mira» aquests cossos de seguretat quan va afirmar que l’ordre del TSJC de vacunar aquests agents suposarà retardar la vacunació dels ciutadans de més de 70 anys.

Segons el parer del portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, aquestes declaracions són «inadmissibles» i «intenten intoxicar la vida pública i posar la Guàrdia Civil i la Policia espanyola en el punt de mira». En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, el diputat taronja ha expressat la seva sospita que darrere dels baixos índexs de vacunació d’aquests agents a Catalunya hi ha «una raó ideològica» i ha qüestionat els arguments tècnics esgrimits per Argimon, entre els quals, que Salut va començar a vacunar-los més tard perquè no tenien el cens d’agents. «És curiós que els motius tècnics només afectin la Guàrdia Civil i la Policia espanyola i no els Mossos», ha afirmat Martín Blanco.

Ha assenyalat que va ser Cs qui va denunciar a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, la baixa vacunació dels cossos policials espanyols a Catalunya i, ha dit, el Govern central «va intervenir en l’assumpte». Martín Blanco ha carregat contra els partits independentistes per «menysprear» la Policia i la Guàrdia Civil i ha al·ludit a un tuit de Carles Puigdemont en què criticava la vacunació d’aquests cossos. Segons Cs, aquest tuit, en què l’expresident afirmava que «els que van agredir ciutadans al crit d’“a por ellos” continuen tenint privilegis», pot ser delicte d’odi.

Notícies relacionades

Martín Blanco ha avançat que Cs està estudiant la possibilitat de denunciar Puigdemont per aquest tuit, que consideren «discurs d’odi».

El TSJC ha donat a Salut 10 dies perquè la taxa de vacunació de la Policia i Guàrdia Civil arribi als nivells de la dels Mossos i policies locals.