Després les cartes amb bales a Marlaska, Iglesias i Gámez

Reyes Maroto rep un sobre amenaçador amb una navalla amb marques vermelles

Reyes Maroto rep un sobre amenaçador amb una navalla amb marques vermelles
2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Reyes Maroto ha rebut a la seu del seu Ministeri un sobre amb una navalla amb marques vermelles a dins, amb prou feines uns dies després de les cartes amb bales rebudes pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias. «S’està analitzant si és sang o pintura», segons fonts del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme. Marlaska ja ha confirmat que s’ha obert una investigació, a càrrec de la Policia Nacional.

«Per eludir el control de seguretat, el sobre incloïa també un CD que evitava que la navalla aparegués a l’escàner. Al sobre, de dimensió foli i embuatat, hi havia també un munt de folis grapats amb còpies ampliades de missatges de whatsapp i twitter» i «un foli manuscrit amb paraules soltes i frases», segons fonts oficials.

Precisament, Interior ha acordat reavaluar les mesures de protecció per a Grande-Marlaska, Iglesias i Gámez. Segons un document d’Interior, el Govern reforçarà la protecció «en consideració a la valoració del risc per l’actual amenaça» després que els tres rebessin la setmana passada cartes amb cartutxos de bala a l’interior.

Recolzament de Gabilondo

En un acte de campanya a Ferraz, el candidat socialista, Ángel Gabilondo, després de mostrar el seu «afecte i compromís» a Maroto, assenyalada per ell mateix com la seva vicepresidenta econòmica si arribés al Govern regional, va advertir que «això no és un paperot, és la realitat». «Tots posem la nostra vida al servei d’un projecte per sobre de nosaltres mateixos, la llibertat i la justícia a la nostra societat».

És a dir, que no es pot banalitzar davant una cosa tan greu com una amenaça de mort diversos membres de l’Executiu i el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias. El cap de cartell del PSOE-M va afegir que «s’ha de condemnar explícitament cada cas», cada fet, no val una condemna genèrica, com fa Vox. «Espero que ho facin els que es diuen demòcrates», va reblar. 

Amenaces a Marlaska i Iglesias

Va ser dijous passat quan va arribar un paquet a la seu del Ministeri de l’Interior que contenia cartes amb amenaces de mort per a cada un dels tres dirigents i diverses bales d’alt calibre. Les amenaces i els cartutxos, que han donat un tomb a la campanya electoral del 4-M, van passar per l’escàner de Correus sense que ningú se n’adonés. Així, l’empresa de missatgeria ha demanat retirar el vigilant que va passar per alt les bales.

Notícies relacionades

A la carta remesa a Marlaska es llegia textualment: «Tens deu dies per dimitir. S’ha acabat el temps de riure’t de nosaltres. Policia Nacional. Guàrdia Civil. Tens el temps en contra per als ‘taponazos’». 

«Pablo Iglesias Turrión. Has deixat morir els nostres pares i avis. La teva dona, els teus pares i tu esteu sentenciats a la pena capital. El teu temps s’esgota», deia la missiva dirigida a l’exvicepresident del Govern.