Missives amenaçadores

Correus demana la retirada del vigilant que no va detectar les cartes amb bales a Marlaska, Iglesias i Gámez

  • La companyia estatal obre expedient a la firma de seguretat subcontractada per incompliment de contracte

Correus demana la retirada del vigilant que no va detectar les cartes amb bales a Marlaska, Iglesias i Gámez
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Correus ha obert expedient a INV Vigilancia, empresa de seguretat que té subcontractat l’escaneig i qualificació de la correspondència, per no haver detectat les tres cartes d’amenaça amb munició de diferent calibre sense percudir dirigides al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez; i a l’exvicepresident del Govern i candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid per Unides Podem, Pablo Iglesias. També ha sol·licitat la «retirada immediata» del servei en l’empresa pública del vigilant que no va detectar els projectils.

A la carta enviada aquest dissabte a la companyia de seguretat, es relata que els equips d’inspecció de Correus han recuperat les imatges gravades al centre de tractament automatitzat de Vallecas (Madrid) i han comprovat que els tres sobres van ser inspeccionats en un escàner i mata-segellats el dia 19 «sense que l’operador de servei fos capaç de detectar-los».

Notícies relacionades

Aquesta circumstància, apunta l’empresa, constitueix un «incompliment molt greu» del contracte entre les dues firmes, ja que aquest inclou en aquesta categoria «la no-detecció d’un artefacte explosiu, o d’un enviament la circulació de la qual pel correu no estigui permesa, i que causi danys o perjudicis al patrimoni, a la imatge o al bon nom de Correus». 

Per això, la societat estatal ha informat a INV Vigilancia que li ha obert un expedient, ja que el contracte també indica que «l’empresa adjudicatària ha de vetllar perquè el personal que participa en els serveis d’inspecció de la correspondència compta amb una capacitació adequada en la utilització dels mateixos, i que la seva actitud sigui conforme al desenvolupament de l’activitat». A més, Correus li ha traslladat l’«apercebiment més sever» pel seu incompliment del contracte i «pel mal a la imatge, al prestigi i al bon nom» de l’empresa pública.