Precampanya electoral

Càrregues policials en l’acte de Vox al barri de Vallecas, a Madrid

  • Veïns i simpatitzants de la formació d’ultradreta es llancen objectes i s’enfronten verbalment al barri madrileny de Vallecas

Càrregues policials en l’acte de Vox al barri de Vallecas, a Madrid
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La Policia Nacional ha carregat aquest dimecres a la tarda contra els veïns de Vallecas congregats a la zona pròxima a la plaça de la Constitución, coneguda com la ‘Plaza Roja’ de Vallecas, en l’arrencada de l’acte de campanya de Vox.

L’actuació policial ha tingut lloc després d’enfrontaments verbals entre veïns i simpatitzants de Vox, amb acusacions de feixistes respostes per consignes animant els membres de la formació de Santiago Abascal amb el crit de «president» i «presidenta».

A més de l’intercanvi de crits, algun dels congregats ha llançat objectes que han superat el cordó policial i ha impactat contra algun membre de Vox. La intervenció dels antiavalots ha sigut contundent i ha portat carreres i la dispersió dels congregats, que posteriorment han recuperat la seva posició.

Presència d’Ortega Smith

Passades les 18.30 hores s’han produït els primers crits d’«Aquí hi ha els antifeixistes» o «Fora feixistes dels nostres barris» per part dels veïns davant l’arribada al lloc del primer membre de Vox, el portaveu a l’Ajuntament de Madrid i secretari general de la formació, Javier Ortega Smith.

Centenars de veïns han envoltat la ‘Plaza Roja’ de Vallecas davant un cordó policial que impedia arribar fins al lloc central de la plaça on s’ubicaven els membres i simpatitzants de Vox, als quals han rebut amb crits de «Madrid serà la tomba del feixisme» o «Fora feixistes dels nostres barris».

Per la seva banda, els simpatitzants de Vox han portat banderes i simbologia amb l’ensenya nacional i cartells en què es podia llegir «barris segurs».

Separats per un cordó policial

Tots dos grups han estat separats en tot moment per un cordó de seguretat d’agents de la Policia Nacional per evitar l’enfrontament. Al lloc s’ha desplaçat un important nombre d’efectius dels antiavalots i s’ha desplegat un fort dispositiu a la zona, que en els moments previs ha portat a terme controls d’identificació.

Diverses organitzacions i col·lectius de Vallecas han trucat als veïns del districte a mobilitzar-se pacíficament per mostrar el seu rebuig de la presència de Vox al barri. Entre d’altres, la crida ha sigut secundada per col·lectius com Vallekas Antifa, Bukaneros o Vallekas se defiende, que han col·locat un cartell al lloc de l’esdeveniment en el qual es pot llegir «Fora feixistes dels nostres barris» o d’altres pel barri de «Pintant aquesta pancarta ja hem treballat més que tu», amb referència a Abascal.

Notícies relacionades

Precisament, Vox ha denunciat davant la Junta Electoral Central i la Delegació del Govern de Madrid les crides a «boicotejar» l’acte, citant expressament el col·lectiu Bukaneros, i ha demanat que es garanteixi la seva seguretat i dret a realitzar activitats polítiques.

La Delegació de Govern ha autoritzat a la formació concentrar-se mantenint la distància de seguretat i complint les normes sanitàries, després que Vox sol·licités la celebració de l’acte a l’Ajuntament de la capital «fora de termini».

Temes:

Vox