Després de la sortida d’Iglesias del Govern de Sánchez

El BOE publica els nomenaments de Calviño i Díaz com vicepresidentes segona i tercera

  • El lloc d’Iglesias en el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 l’ocuparà Belarra, la fins ara secretària d’Estat per a l’Agenda 2030

  • El rei Felip VI presideix a la Zarzuela la jura o promesa dels ministres

1
Es llegeix en minuts

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dimecres recull el cessament de Pablo Iglesias com a vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, així com els nomenaments de Nadia Calviño i Yolanda Díaz com a vicepresidentes segona i tercera respectivament, a més de l’arribada a l’Executiu de Ione Belarra.

En dues ordres diferents, per fer efectiu el seu cessament com a vicepresident i com a ministre, s’agraeix a Iglesias els serveis prestats. Després d’assistir al seu últim Consell de Ministres i després de fer-se oficial la seva sortida de l’Executiu, el líder de Podem se centrarà ara en la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

El lloc d’Iglesias en el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 l’ocuparà a partir d’aquest mateix dimecres Ione Belarra, la fins ara secretària d’Estat per a l’Agenda 2030.

D’altra banda, el BOE també inclou l’ascens de la fins ara vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, a la Vicepresidència segona. Així mateix, es recull el nomenament de la titular de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, com la nova vicepresidenta tercera de l’Executiu.

Canvis en el Govern central

Notícies relacionades

Tots aquests canvis arriben un dia després que el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciés els canvis que ha fet en el seu gabinet ministerial motivats per la sortida de l’Executiu del vicepresident segon, Pablo Iglesias.

La renovació en l’Executiu es completarà aquest mateix dimecres amb la jura o promesa del càrrec per part de Calviño, Díaz i Belarra en un acte celebrat al palau de la Zarzuela, i que serà completat amb una intervenció des dels seus respectius ministeris. A l’acte, presidit pel rei Felip VI, hi acudeixen també el titular de Justícia, Juan Carlos Campo, i el mateix Sánchez.