Presentació de la llista d’Ayuso

Casado dona la benvinguda a Toni Cantó i remarca que el PP és «la suma de molts partits»

  • «La victòria d’Ayuso és clau perquè jo sigui president del Govern», assenyala el líder del PP

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El president del PP, Pablo Casado, ha donat aquest dimecres la benvinguda a Toni Cantó com a candidat a la llista popular per a les eleccions autonòmiques a Madrid i ha remarcat que el PP «és la suma de molts partits» amb els mateixos «ideals» en defensa d’Espanya i la llibertat. A la presentació de la candidatura del PP de Madrid per a les eleccions del 4 de maig, Casado ha volgut dedicar una menció especial a Toni Cantó, que figura al cinquè lloc de la llista com a independent i que fins fa només unes setmanes era el portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes.

Segons ha dit, Toni Cantó s’ha afegit al PP perquè «ha volgut venir al projecte en què es defensaven els mateixos ideals» i ha remarcat que ningú li demanarà comptes pel seu passat ‘taronja’: «Aquí a ningú li preguntem d’on ve sinó cap a on vol anar per defensar Espanya i la llibertat», ha proclamat.

A més, el líder del PP ha assenyalat que la seva formació «és la suma de molts partits», tant des de la seva refundació després de l’antiga Coalició Popular que va encapçalar Manuel Fraga, com després. I que els seus militants, al llarg dels últims quaranta anys, han militat en diversos partits: «Aquí va acabar el CDS, la UCD, la Unió Mallorquina, la Unió Valenciana», ha citat.

Madrid, una plaça clau

Notícies relacionades

Casado ha sostingut que el que passi a les eleccions del 4 de maig, amb una victòria de la presidenta de la Comunitat de Madrid i candidata a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, és «clau» perquè ell es converteixi en president del Govern. El líder dels ‘populars’ ha tancat l’acte en el qual Ayuso ha presentat els 136 membres de la seva candidatura als comicis autonòmics madrilenys i en el qual ha pres la paraula la candidata, l’alcalde de Madrid i portaveu nacional del PP, José Luis Martínez-Almeida, i el president del PP madrileny, Pío García-Escudero, entre altres.

«La història es repetirà», ha exclamat Casado, que ha posat com a precedents la victòria d’Alberto Ruiz Gallardón el 1995 a la Comunitat de Madrid que va precedir la de José María Aznar al Govern el 1996, o la d’Alberto Núñez Feijóo el 2009 a Galícia que va precedir la de Mariano Rajoy el 2011.