Expresident del Govern espanyol

Aznar declararà per videoconferència en el judici de la ‘caixa b’ del PP

  • Evitarà, com ja va fer Acebes, haver de desplaçar-se fins a la seu de l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, que jutja durant aquests dies el cas dels denominats ‘papers de Bárcenas’ ha acordat que tant l’expresident del Govern José María Aznar com l’exministre de Defensa Federico Trillo puguin comparèixer com a testimonis en aquesta vista oral per videoconferència. D’aquesta manera, Aznar evitarà, com ja va fer l’exsecretari general del seu partit Ángel Acebes, haver de desplaçar-se fins a la seu de l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares, per la qual cosa s’estalvia el risc que comporta davant la pandèmia per coronavirus comparèixer davant una sala amb un important nombre de parts personades.

Notícies relacionades

En la providència del tribunal, amb data aquest dilluns, no es resol no obstant sobre la petició de l’expresident Mariano Rajoy que també volia acollir-se a aquesta opció. Sí que dona el vistiplau a les peticions de declarar de manera telemàtica de l’exdiputat del PP Jaime Ignacio del Burgo i de l’empleada d’Unifica –l’empresa que va realitzar les obres de la seu del PP del carrer Génova– Noelia Fernández Muñoz.

Aquests quatre testimonis, recorda la Sala invocaven l’article 14.1 de la Llei 3/20 de data 18 de setembre, que estableix que «fins al 20 de juny de 2021, ambdós inclosos, constituït el jutjat o tribunal a la seva seu, els actes de judici, compareixences, declaracions i vistes i, en general, tots els actes processals, es realitzaran preferentment mitjançant presència telemàtica, sempre que els jutjats, tribunals i fiscalies tinguin a la seva disposició els mitjans tècnics necessaris per fer-ho».