Tempesta política

Així està el repartiment de diputats a l’Assemblea de la Comunitat de Madrid

PSOE i Ciutadans no sumarien el nombre de diputats necessaris ni per governar ni per tirar endavant una moció de censura

Com que l’Assemblea regional té 132 escons, la majoria absoluta s’aconsegueix amb 67, un menys dels obtinguts per Ayuso amb el recolzament de Ciutadans i Vox

Així està el repartiment de diputats a l’Assemblea de la Comunitat de Madrid
1
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

A l’Assemblea de Madrid conviuen durant aquesta legislatura cinc grups parlamentaris: PP, PSOE, Ciutadans, Vox, Més Madrid i Podem-Izquierda Unida. Un total de 132 diputats, 68 dels quals van propiciar el grup de Govern de la Comunitat Autònoma que fins aquest dimecres presidia la popular Isabel Díaz Ayuso, amb el recolzament de Ciutadans i Vox.

Una vegada dissolta l’Assemblea regional i convocades unes eleccions anticipades per al 4 de maig, davant la possibilitat d’una moció de censura entre Ciutadans i PSOE, sobre el tauler s’entreveuen diferents escenaris de futur.

No obstant, PSOE i Ciutadans no sumarien el nombre de diputats necessaris ni per governar ni per a una moció de censura, que només tiraria endavant amb els vots dels socialistes, Més Madrid i Ciutadans.

Aquests serien els pactes més lògics, tot i que la moció també tiraria endavant si els 12 diputats de Vox s’unissin, cosa poc probable, a socialistes i Ciutadans, ja que arribarien a 75 escons.

En els comicis del maig del 2019, el Partit Popular va obtenir 30 escons a l’Assemblea de Madrid. Ayuso va aconseguir el recolzament dels 26 diputats de Ciutadans i els 12 de Vox.

Notícies relacionades

En l’oposició s’han assegut fins aquest moment 37 parlamentaris socialistes, 20 de Més Madrid i set d’Unides Podem-IU. Suposen 64 actes, tres menys de les necessàries per formar Govern.

Al comptar l’Assemblea de Madrid amb 132 escons, la majoria absoluta s’aconsegueix amb 67 escons, un menys dels obtinguts pel PP amb el recolzament de Ciutadans i Vox per governar la comunitat autònoma durant aquests gairebé dos anys.