Després dels resultats electorals

Artur Mas aposta per la reconciliació entre Junts i el PDECat

En una entrevista a RAC-1, Mas ha explicat que li agradaria anar a Bèlgica per fer una «reflexió conjunta» amb el líder de JxCat i expresident, Carles Puigdemont

Artur Mas aposta per la reconciliació entre Junts i el PDECat
1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha apostat perquè «en algun moment» hi pugui haver una reconciliació entre el PDECat i JxCat i ha avisat que mentre això no ocorri, aquest espai no tornarà a tenir l’hegemonia.

Notícies relacionades

En una entrevista a RAC-1, Mas ha explicat que li agradaria anar a Bèlgica per fer una «reflexió conjunta» amb el líder de JxCat i expresident, Carles Puigdemont. «Ho continuaré intentant», ha assegurat Mas, malgrat admetre que «ara és més difícil que abans». I és que segons l’expresident, la decisió de no presentar-se en coalició a les eleccions no ha sortit bé ni per al PDECat ni per a JxCat i ha preguntat què pesa més: la incomoditat de fer una coalició electoral o quedar primer en unes eleccions».

Mas ha valorat els resultats del PDECat en les eleccions del 14-F com un «fracàs» en el sentit que s’han quedat fora del Parlament i, d’altra banda, com un «èxit», perquè ha servit perquè els votants independentistes superin la barrera del 50% dels vots. Després que el PDECat hagi quedat fora del Parlament i que JxCat hagi quedat segona força independentista, Mas creu que cal fer «autocrítica» i no criticar-se els uns als altres. I és que, segons ha constatat, l’aposta de presentar-se per separat a les eleccions del 14-F no li ha sortit bé ni al PDECat ni a Junts. «Quan assumeixes riscos després has d’assumir conseqüències», va afegir amb referència que el partit de Puigdemont va descartar una coalició electoral. «Això no ha sortit bé per a ningú», ha conclòs.