Míting electoral

Junqueras pregunta a Illa si va aprofitar ser ministre per vacunar-se

Junqueras pregunta a Illa si va aprofitar ser ministre per vacunar-se
2
Es llegeix en minuts

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha exigit aquest dimecres al candidat del PSC, Salvador Illa, que aclareixi «si va aprofitar el seu càrrec de ministre per vacunar-se, com va fer la cúpula militar espanyola», i si aquest és el motiu pel qual ahir no va voler fer-se un test PCR de la Covid-19. 

En un acte electoral organitzat al teatre Els Carlins de Manresa, Junqueras ha afirmat que aquest «dubte» plana sobre la campanya electoral ara mateix, i la ciutadania «té dret a saber això abans d’anar a votar: tenim dret a saber la veritat», ha insistit. Segons Junqueras, els dubtes que suscita la conducta d’Illa són pertinents perquè, segons el seu parer, es tracta «del pitjor ministre de Sanitat del món, i l’únic que ha abandonat el seu lloc de responsabilitat per lluitar contra la pandèmia per ser candidat, és a dir, –ha afegit– que ha prioritzat els seus interessos personals». 

«¿Per què ahir es va negar que li fessin una prova PCR abans d’assistir al debat de TV-3?», s’ha preguntat el president d’ERC i exvicepresident del govern català en l’anterior legislatura. «¿No havia de garantir la salut de tots els que eren allà, inclosos els treballadors de la televisió?», ha continuat preguntant-se Junqueras. 

En aquest punt, el líder republicà ha expressat un dubte: «¿potser és que el ministre de Sanitat va aprofitar el seu càrrec per vacunar-se, com va fer la cúpula militar espanyola?, perquè «em sembla important que això tots ho coneguem». «El president del partit més transparent i sense corrupció en els seus 90 anys d’història té dret a preguntar-li això», ha apuntat. 

Ruta a la independència

Després d’advertir, a més, que Illa «pretén ser president sense rebutjar els vots de l’extrema dreta», Junqueras ha afirmat que el poble català «vol polítics que estiguin a l’altura del país al qual volen servir, com Pere Aragonès». 

Aragonès, per la seva part, ha ironitzat sobre Illa a l’indicar que «és un exministre de Sanitat que ignora quin és el pressupost de Salut de la Generalitat així com que ja existeix l’agència de salut pública que ell proposava crear». Segons aquest mateix candidat, que és l’actual vicepresident del Govern, Catalunya «necessita un canvi per disposar d’un president republicà i d’esquerres, independentista i progressista, que afronti la sortida de la crisi enfortint els serveis públics, sense retallades, i posant les persones al centre i no els interessos dels de sempre». 

Notícies relacionades

Pere Aragonès ha alertat que si diumenge «no votem, ells venen, i ells són els del bloc del 155 amb Illa al capdavant i amb els vots de Vox sota el braç», i ha finalitzat fent una crida a «concentrar tot el vot independentista i antifeixista en ERC». En aquest mateix acte, l’exconseller Raül Romeva ha remarcat que «ERC no es deixa empresonar per fulls de ruta que acaben limitant el marge de mobilitat». 

«Un GPS –ha dit– et diu exactament on anem però el camí cap a la independència no està cartografiat, i cal anar canviant de ruta quan trobem obstacles, però això sí, sense perdre de vista les coordinades que marca el GPS». Romeva també ha recalcat que el seu partit és el més ben situat per «construir grans consensos», i ha destacat que «no hi ha ningú més d’esquerres i republicans que la gent d’ERC».