Sense Illa, ara candidat del PSC

La nova foto de família del Govern de Sánchez: ja hi surt Iceta

  • El nou Executiu és el segon de la legislatura i Darias ha canviat de cartera

1
Es llegeix en minuts

El cap del Govern, Pedro Sánchez, ha presidit aquest dimarts al Palau de la Moncloa la foto de família del seu nou Executiu, després de la incorporació de Miquel Iceta i el canvi de cartera de Carolina Darias, així com la primera reunió del seu renovat gabinet.

Per vegada primera, Iceta s’ha assegut en el Consell de Ministres després de la seva designació al capdavant de Política Territorial i Funció Pública, mentre que Darias, que era la titular d’aquest departament, ha ocupat el càrrec que fins fa uns dies tenia Salvador Illa al capdavant de Sanitat.

Abans d’accedir a l’edifici del Consell de Ministres, Iceta i Darias, per aquest ordre, han arribat caminant uns metres fins a la porta i han posat per als informadors gràfics mostrant les seves respectives carteres. Han accedit a l’interior i poc després han tornat a sortir al costat de Sánchez i la resta d’integrants del Govern per a la tradicional foto de família de cada nou Executiu.

22 ministres

El president i els seus 22 ministres s’han repartit en quatre files a l’escalinata exterior, amb mascaretes i més distanciats del que és habitual per complir amb els protocols sanitaris a causa de la pandèmia de coronavirus.

Notícies relacionades

Sánchez s’ha situat a la primera fila acompanyat pels seus quatre vicepresidents (Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera) mentre que Iceta i Darias s’han col·locat junts en un extrem de la tercera fila. A continuació, tots ells han accedit a l’interior per iniciar la primera reunió del nou Consell de Ministres.

El nou Govern és el segon de la legislatura, i l’entrada d’Iceta i el canvi de cartera de Darias han suposat la primera modificació de l’Executiu de coalició.