Petició al Govern

Izquierda en Positivo s’obre a retirar les mesures cautelars si les eleccions se celebren el 28 de març

  • La formació extraparlamentària va impugnar el decret del Govern que el TSJC va deixar en suspens

aleria32187984 mon02  montevideo  uruguay   16 12 2015   una ciud151218193149

aleria32187984 mon02 montevideo uruguay 16 12 2015 una ciud151218193149 / Juan Ignacio Mazzoni

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Izquierda en Positivo, una de les forces extraparlamentàries que ha presentat recurs contra el decret del Govern que ajorna les eleccions catalanes del 14 de febrer, ha proposat a l’Executiu català que els comicis se celebrin el 28 de març per retirar les mesures cautelaríssimes estimades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El TSJC va deixar en suspens el decret de la Generalitat després de la petició de mesures cautelaríssimes d’Izquierda en Positivo i d’un particular –un advocat ex Mosso d’Esquadra– a l’espera de pronunciar-se de manera definitiva abans del 8 de febrer, en plena campanya electoral, sobre tots els recursos presentats contra el decret.

Notícies relacionades

Izquierda en Positivo proposa al Govern que reuneixi el particular i la seva formació per acordar una sortida al dilema actual que, segons el seu parer, implicaria retirar les mesures cautelaríssimes si els catalans poden votar el 28 de març. Fonts del partit apunten que proposen aquesta data però que estan oberts a modificar-la si la Generalitat considera que hi ha un moment més idoni a nivell epidemiològic. La Generalitat manté que la millor data per cridar a les urnes continua sent el 30 de maig.

En un comunicat, Izquierda en Positivo, que presenta com a cap de llista l’exsenadora de Podem Catalunya Celia Cánovas, ha denunciat «el caos i la inseguretat jurídica provocada per la incompetència manifesta de la Generalitat».