Cita amb les urnes a Catalunya

El Govern avisa la Generalitat que la llei electoral no preveu la suspensió de les eleccions

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha avisat que la suspensió de les eleccions no està contemplada en la llei electoral general. Responia així al ser preguntat pel possible ajornament dels comicis a Catalunya, i ha demanat «molta cautela davant una falta de previsió legal». «Suspendre la democràcia és greu, pot comportar coses que no són bones per a la democràcia», ha alertat el ministre en una entrevista aquest dijous a Ràdio 4 i La 2, i ha esmentat la Comissió de Venècia, que parla de democràcia, Estat de dret i drets fonamentals.

Notícies relacionades

Ha assegurat que «si no queda més remei podria fer-se, però és una cosa molt molt delicada». El ministre ha defensat que la resposta ha de ser proporcionada i que hi ha necessitat que hi hagi governs operatius i amb el 100% de les capacitats, i ha apuntat que el dret sempre té capacitats d’impugnació. Ha instat els partits polítics catalans a actuar amb «responsabilitat».

Campo considera que celebrar les eleccions al Parlament el 14 de febrer com està previst seria una mostra de normalitat. «Totes les circumstàncies no impedeixen la celebració de la democràcia», ha afegit en al·lusió a la situació de pandèmia, que alguns partits i científics esgrimeixen per demanar l’ajornament electoral.