Sánchez se sotmet a una auditoria acadèmica per lluir el seu compliment del pacte amb Iglesias

  • El president presentarà el treball, que serà d’accés públic, dimarts de la setmana que ve

El presidente del Gobierno  Pedro Sanchez  presenta el Programa Misiones de Ciencia e Innovacion  en el Museo de Ciencia y Tecnologia (MUNCYT)  en Alcobendas  Madrid (Espana)  a 9 de diciembre de 2020  Se trata de un programa destinado a apoyar Iniciativas Estrategicas Sectoriales de Innovacion Empresarial en el marco del Programa Estatal de Liderazgo Empresarial en I D I del Plan Estatal de Investigacion Cientifica y Tecnica y de Innovacion 2017-2020   9 DICIEMBRE 2020 PEDRO DUQUE TERESA RIBERA PEDRO SANCHEZ NADIA CALVINO GOBIERNO POLITICA INNOVACION CIENCIA  EUROPA PRESS R Rubio POOL  09 12 2020

El presidente del Gobierno Pedro Sanchez presenta el Programa Misiones de Ciencia e Innovacion en el Museo de Ciencia y Tecnologia (MUNCYT) en Alcobendas Madrid (Espana) a 9 de diciembre de 2020 Se trata de un programa destinado a apoyar Iniciativas Estrategicas Sectoriales de Innovacion Empresarial en el marco del Programa Estatal de Liderazgo Empresarial en I D I del Plan Estatal de Investigacion Cientifica y Tecnica y de Innovacion 2017-2020 9 DICIEMBRE 2020 PEDRO DUQUE TERESA RIBERA PEDRO SANCHEZ NADIA CALVINO GOBIERNO POLITICA INNOVACION CIENCIA EUROPA PRESS R Rubio POOL 09 12 2020 / EUROPA PRESS R Rubio POOL

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

En el que la Moncloa qualifica de «primer exercici de rendició de comptes metòdic de la història del Govern d’Espanya», Pedro Sánchez ha escollit un grup de professors acadèmics perquè auditin el seu nivell de compliment dels compromisos que va adquirir en el seu pacte amb Pablo Iglesias, en un moment en què es multipliquen les enganxades entre el PSOE i Podem. El president donarà a conèixer els resultats del treball, que seran públics, dimarts de la setmana que ve, durant la tradicional compareixença de final d’any, passada la seva quarantena arran del contacte que va tenir amb el president francés,Emmanuel Macron, que va donar positiu per coronavirus. Però l’auditoria, anticipen a l’Executiu, conclourà que el líder socialista ha complert.  

«Es tracta de la primera vegada en la història que un Govern d’Espanya sistematitza en un document públic tots els seus compromisos i mostra el grau de compliment assolit», assenyalen fonts de la Moncloa. En aquest cas, a diferència del grup que assessora al Govern sobre la gestió de la pandèmia del coronavirus, el Govern no ha tingut cap problema a publicar els noms dels experts. 

En són nou. Entre d’altres, Daniel Innenarity, catedràtic de Filosofia Política a la Universitat del País Basc; María Bustelo, professora de Ciència Política a la Universitat Complutense; Cristina Elías, professora de Dret Constitucional a la Universitat Nacional d’Educació a Distància, i Carles Ramió, catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. 

Notícies relacionades

«L’objectiu d’aquesta col·laboració ha sigut l’anàlisi i contrast de la metodologia en la qual s’assenta l’exercici. La rendició de comptes es realitzarà davant el conjunt de la ciutadania, i també, de manera específica, davant els agents de la societat civil més especialitzats i interessats en l’àmbit del bon govern i la transparència», continuen a la Moncloa. 

«Per a això, el 2021 l’exercici serà presentat davant el Fòrum de Govern Obert, creat el 2018 i dependent de la Secretaria d’Estat de Política Territorial i Funció Pública, la finalitat de la qual és institucionalitzar la col·laboració i enfortir el diàleg permanent entre les Administracions Públiques i la societat civil en matèries relacionades amb la col·laboració, la transparència, la participació i la rendició de comptes. Hi estan representats de manera paritària els tres nivells d’administració pública i la societat civil, sota la presidència de la Secretaria General de Funció Pública», conclou l’Executiu.