Dia de la Constitució

El PP reivindica el llegat de Joan Carles I i evita comentar la seva possible regularització fiscal

Unides Podem assegura que la maniobra del rei emèrit davant Hisenda «és una confessió»

zentauroepp56050523 madrid 01 12 2020 pol tica   el pte del pp pablo casado junt201201112809

zentauroepp56050523 madrid 01 12 2020 pol tica el pte del pp pablo casado junt201201112809

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest diumenge les primeres espases del PP han evitat comentarl’intent de Joan Carles I de regularitzar la seva situació fiscala Espanya i han aprofitat la celebració del Dia de la Constitució per vanagloriar el seu llegat. Segons publica el diari ‘El País’, l’advocat de rei emèrit hauria presentat davant l’Agència Tributària una declaració per regularitzar la seva situació fiscal relacionada amb l’ús de targetes bancàries amb fons opacs de l’empresari mexicà Allen Sanginés-Krause, el cas del qual està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem. No obstant, aquesta documentació aportada no té relació amb els seus possibles béns a l’estranger.

«Em quedo amb el llegat de Joan Carles I, que va ser un arquitecte de la Transició, una peça imprescindible per a la recuperació de les llibertats. Els assumptes de l’esfera privada entren dins d’un altre poder de l’Estat [amb referència al judicial], que haurà de dilucidar si té alguna responsabilitat,» ha afirmat el líder del PP,Pablo Casado, a la seva arribada a la carrera de San Jerónimo per acudir a l’acte oficial per commemorar el 42 aniversari de la Constitució.

En aquesta mateixa línia, la presidenta de la Comunitat de Madrid,Isabel Díaz Ayuso, ha enarborat la figura del rei emèrit i ha desdenyat valorar la seva situació fiscal. «Només puc recordar el paper tan important que ha tingut en aquest país i tot el que li devem els espanyols. El paper fonamental que va tenir perquè tots els espanyols, d’esquerres i de dretes i sense bàndols, ens fonguéssim en una abraçada i en un text com el que ens ha portat fins avui. Si hi ha un bon dia per reivindicar el seu llegat i la seva figura és aquest», ha dit preguntada per aquesta qüestió.

D’altra banda, el president de Castella i Lleó,Alfonso Fernández Mañueco, ha defensat la figura del cap de l’Estat per haver donat «estabilitat política» però ha refusat comentar les últimes informacions i ha sortit en defensa de Felip VI: «Vull insistir en la figura essencial del rei Felip VI com a símbol de la nació Espanyola», ha remarcat.

«És una confessió»

Notícies relacionades

«Quin dia ha escollit Joan Carles I per confessar que ha defraudat a la Hisenda espanyola», ha afirmat el portaveu de Unides Podem en el Congrés,Pablo Echenique. Segons el seu parer, voler regularitzar la seva situació fiscal «és una confessió»: «Quan el rei emèrit vol regularitzar la seva situació fiscal respecte a les targetes opaques està confessant que ho fa perquè l’han enxampat i està confessant que ha defraudat a Hisenda», ha dit.

Iván Espinosa de los Monteros, portaveu parlamentari de Vox, no ha entrat en el fons i ha afirmat que Joan Carles té «el mateix dret que tots els espanyols per acollir-se a la normativa fiscal».