partit morat

El jutge demana a la Policia que investigui els vídeos electorals de Podem

El cas va néixer d'una querella de l'exadvocat del partit José Manuel Calvente

Els càrrecs imputats defensen la legalitat del contracte amb Neurona

undefined37259849 madrid 12 02 2017 clausura asamblea de ciudadanos de podemos180521224112

undefined37259849 madrid 12 02 2017 clausura asamblea de ciudadanos de podemos180521224112 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

El titular del jutjat número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, ha sol·licitat a la policia que investigui l’autoria i la data dels vídeos aportats per Podem relacionats amb els serveis prestats per la consultora Neurona per a les eleccions del 28 d’abril del 2019. El cas va néixer d’una querella de l’exadvocat del partit José Manuel Calvente, i el jutge, després de descartar diverses línies d’investigació sobre aspectes denunciats per aquest, indaga sobre un contracte de Podem amb Neurona i sobre les obres de reforma de la seu del partit.

A més de Podem, en aquesta causa estan imputats Juanma del Olmo, actual director d’Estratègia i Comunicació en la Vicepresidència Segona del Govern i responsable de comunicació del partit; el responsable de Finances, Daniel de Frutos; la gerent, Rocío Val, i la responsable de compres, Andrea Deodato, que van defensar aquest divendres davant el jutge la legalitat del contracte amb Neurona, van assegurar que els treballs es van fer correctament i que els pagaments a tercers d’aquesta empresa no eren de la seva competència.

En una providència del 17 de novembre passat i a la qual ha tingut accés Efe, el magistrat demana a la Brigada d’Investigació de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció que centri les seves indagacions en els més de mil vídeos que va aportar Podem a la causa on s’investiga un contracte subscrit amb aquesta empresa relatiu a aquests comicis.

Escalonilla vol que els agents «investiguin l’autoria i la data» de la realització dels vídeos «i quines altres dades informàtiques es puguin obtenir» d’aquests. També sol·licita que indaguin en el compte de Neurona Comunidad –filial espanyola d’aquesta empresa– a la qual el 29 de març del 2019 el compte electoral d’Unides Podem va transferir 75.000 euros.

Seu del partit

Notícies relacionades

El partit liderat per Pablo Iglesias li demana la liquidació de la llicència d’obra de la seva seu al districte de Ciudad Lineal, presentada davant l’Ajuntament de Madrid, en relació amb les possibles irregularitats en l’adjudicació de les obres de reforma que també s’investiguen en la causa. 

Dins d’aquesta mateixa línia d’investigació, el magistrat demana una sèrie de documentació a l’arquitecte de l’obra, que va declarar divendres passat com a testimoni. En concret, sol·licita l’acta de recepció de l’obra, el certificat final i els successius certificats d’obra emesos durant la seva execució per «al pagament a les contractistes».

Temes:

Podem