NOVA PEÇA DEL 'CAS TÀNDEM'

El jutge desatén Anticorrupció i deixa en llibertat la dona de Villarejo

La fiscalia havia demanat presó incondicional per a Gema Alcalá per risc de fuga

El cap de gabinet de Francisco Martínez nega davant el magistrat saber res de la 'Kitchen'

undefined34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016190507151044

undefined34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016190507151044 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha desatès la Fiscalia Anticorrupció i ha deixat en llibertat Gema Alcalá, dona de l’excomissari José Manuel Villarejo, per a qui la Fiscalia Anticorrupció havia demanat presó incondicional per risc de fuga, van informar fonts jurídiques. El que sí que va ingressar a la presó va ser Alfonso Pazos, company de presó de l’expolicia pels delictes de revelació de secrets i infidelitat en la custòdia de documents. 

Fonts jurídiques van assenyalar que Alcalá, que també va declarar aquest diumenge en dependències policials, va negar davant el magistrat els fets que van motivar la seva detenció divendres juntament amb tres persones més: Pazos i Javier Ruiz, que també va coincidir a presó amb Villarejo, i la parella del primer. Els investigadors sospiten que els presos ajudaven l’excomissari i la seva dona a oferir material de diferents sumaris, entre els quals el seguit pel procés i el ‘cas Pujol’, amb la promesa de servir per neutralitzar-los.

Tret del cas de Pazos, per al qual va decretar presó, el magistrat va acordar mesures cautelars més lleugeres per als altres tres detinguts consistents en retirada de passaport, compareixences quinzenals i prohibició de sortir del país.

El jutge ja ha proposat jutjar Alcalá en dues peces més del ‘cas Tàndem’, en el qual s’investiguen les clavegueres policials: a Land, en la qual una hereva de la luxosa zona madrilenya coneguda com la Finca, on s’allotgen futbolistes i altres persones d’alt poder adquisitiu, va contractar Villarejo per investigar la seva germana, i a Iron, en la qual un bufet d’advocats li va demanar investigar els lletrats que el van abandonar per muntar-ne un altre.

‘Kitchen’

Notícies relacionades

D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional García-Castellón va prendre aquest matí declaració a Jorge Sanchis, cap de gabinet de l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez.

Sanchis, que va arribar al lloc una vegada conclosa l’operació Kitchen, va afirmar davant el jutge que la desconeixia, més enllà d’algun comentari que va poder sentir en el ministeri o que va poder fer amb Martínez arran de la publicació en premsa. L’exsecretari d’Estat de Seguretat declararà davant el magistrat aquest dijous, mentre que l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz ho farà divendres.