GARCÍA EGEA rebutja LES queixes

El PP desafia Vox a trencar els pactes a les autonomies

«Si tomben els pressupostos d'una autonomia perquè s'han sentit ofesos, que se sàpiga», diu García Egea

zentauroepp53711588 control al gobierno200610133532

zentauroepp53711588 control al gobierno200610133532 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha desafiat aquest divendres Vox a retratar-se a les autonomies i ha assegurat que els seus dirigents no poden queixar-se del no i les crítiques a una moció de censura «presentada contra Pablo Casado».

García Egea ha demanat en una entrevista amb la Cope que Vox es posicioni amb la reforma o amb la ruptura, i ha recolzat el no del seu partit a la moció de censura contra el president del Govern, Pedro Sánchez: «Amb un plantejament com el que ell va fer el PP no podia ser indiferent».

«Si Vox considera que cal tombar els pressupostos d’una autonomia perquè s’han sentit ofesos en el parlament, que els ciutadans sàpiguen que a Vox li importa més el que diguin d’ells en el parlament que millorar la vida dels ciutadans», ha etzibat el secretari general dels populars.

A més, ha criticat les al·lusions a la Xina, Soros o l’antieuropeisme de Santiago Abascal. «La proposta que Vox va portar dimecres va fer semblar Sánchez Winston Churchill», ha afirmat, remarcant que el PP no podia «validar» propostes que «no responien a les necessitats reals d’Espanya».

Notícies relacionades

Segons el parer del PP també els votants del partit d’Abascal «van veure que ni Vox ni l’equip que lidera Vox està capacitat per liderar Espanya», i els ha dit que no han de «passar per radicals», que s’han sentit «defraudats pel PP», però que Casado busca «fer ressorgir el PP des de dins».

«D’altres, després de militar molts anys, quan no els agradaven les coses, quan no van tenir un lloc se’n van anar del partit», ha afegit Egea, defensant Casado com el contrapès «real» i «racional» a Sánchez. I ha defensat que «la veritable moció de censura és la de Casado a Europa fent que Pedro Sánchez pari la reforma del poder judicial», reiterant les condicions del PP per renovar el govern dels jutges: despolitització i que Podem quedi fora de la negociació.