MOCIÓ DE CENSURA

El PNB despatxa el «despropòsit» en 82 segons

Esteban diu que Abascal és «candidat per eliminació»

La filla de Jáuregui carrega contra el líder de Vox

esteban / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PNB ha despatxat la seva intervenció en la moció de censura de Vox contra el Govern de Pedro Sánchez en 82 segons per no contribuir a l’ús «espuri» d’aquesta eina parlamentària i no donar «protagonisme» al «despropòsit» de Vox, segons ha expressat el seu portaveu, Aitor Esteban.

El portaveu del Grup Parlamentari Basc ha assegurat que el líder de Vox, Santiago Abascal, és «candidat per eliminació» perquè no en quedava cap altra «després de les carbasses que havien rebut».

A més, ha criticat que amb la moció de censura Vox no aspira a aconseguir el recolzament de cap grup, sinó que únicament busca «sembrar la zitzània i l’odi» amb una «mescladissa d’idees simples i contradictòries» per aconseguir «minuts de telenotícies».

El portaveu del PNB ha acusat Vox de dir que «el règim de Franco va ser millor» i ha criticat que Vox vulgui il·legalitzar els que no li agraden inclòs el PNB.

«El PNB no contribuirà a donar protagonisme a aquest despropòsit de la moció de cesura, evidentment votarem ‘no’», ha finalitzat Esteban, dient a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que utilitzés els seus 29 minuts restants per a un següent torn.

«Nens mimats»

El candidat de Vox a la moció, Santiago Abascal, ha criticat una intervenció que «pràcticament no ha dit res» i ha titllat el PNB de «nens mimats del bipartidisme», acusant-los d’arrogar-se la representació del poble basc pel nom del seu grup parlamentari.

Abascal també els ha titllat de «traïdors», ha dit que van ser fundats «per un llunàtic com Sabino Arana» i que van trair l’expresident del Govern Mariano Rajoy per donar suport a la moció de Pedro Sánchez després d’haver recolzat els Pressupostos del PP, informa Efe.

Les víctimes d’ETA

Notícies relacionades

Abans, Abascal s’havia encarat amb Bildu mitjançant la lectura dels noms dels més de 800 assassinats per ETA. Immediatament, la filla de Juan Mari Jáuregui, una d’aquestes víctimes, va carregar contra el líder de Vox per haver citat el seu pare, exgovernador civil de Guipúscoa del PSOE.

«És una falta de respecte a la memòria del meu ‘aita’ que utilitzis el seu nom», ha dit María Jáuregui minuts després de la intervenció d’Abascal.