L'alcalde de Manlleu fa marxa enrere i no dimitirà pel vídeo en el qual apareix borratxo

Àlex Garrido justifica la seva rectificació en el «gran recolzament» rebut des que es van difondre les imatges

foto 3698557

foto 3698557

2
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha decidit fer marxa enrere i, finalment, no dimitirà després que, divendres passat, circulés a les xarxes un vídeo seu d’aquest estiu en què se’l veia borratxo. En un comunicat, Garrido agraeix el «gran recolzament» rebut des que es van publicar les imatges i assegura que «la mobilització, a tots els nivells, ha sigut tan gran com inesperada».

Davant això, ha decidit «reconsiderar» la decisió d’abandonar l’alcaldia i anuncia que manté i reafirma el seu compromís amb la ciutadania de Manlleu i esgotarà el mandat. També explica que en el pròxim ple municipal portarà una proposta per abordar el conjunt del país sobre «l’exemplaritat dels representants polítics i els límits entre la vida pública i privada».

Immediatament després de la divulgació de les imatges en què es veia begut en un bar, l’alcalde va anunciar que deixava el càrrec. Aquesta setmana, no obstant, va comunicar que havia decidit «reflexionar» sobre els fets durant una estada a Montserrat i, finalment, ha decidit continuar. Tot just conèixer la notícia, es van multiplicar les mostres de recolzament per part de molts ciutadans que no veien correcte que renunciés a l’alcaldia per aquesta raó. Dilluns passat, uns 500 veïns es van concentrar a les portes de l’ajuntament per manifestar-li el seu suport.

No es tornarà a presentar

Notícies relacionades

En el comunicat, Garrido assegura que aquesta ha sigut la «setmana més intensa» de la seva vida i que ha sigut sotmès a un grau d’atenció que «mai hauria imaginat ni, encara menys, desitjat». Davant la gran quantitat de suports rebuts, l’alcalde explica que ha decidit «reconsiderar» la seva decisió d’abandonar l’alcaldia: «He decidit mantenir i consolidar el meu compromís amb la ciutadania de Manlleu, a la qual em dec, i esgotar el mandat que em va encarregar fa un any i mig per desplegar el projecte republicà per la ciutat que estimo». Això sí, afirma que quan acabi el mandat no tornarà «a encapçalar cap candidatura».

«Avui he sigut jo qui he estat al centre de la polèmica involuntària, però tancar aquest debat en fals farà que molts altres puguin veure-s’hi abocats en un futur», afegeix el regidor abans d’instar a «impedir que persones amb talent evitin posar-lo al servei dels seus conciutadans com a càrrecs electes per temor a aquest risc», amb referència a la difusió d’un vídeo sobre la vida privada d’un polític.