La UB recorrerà la sentència que anul·la el manifest a favor dels polítics presos

El rector, Joan Elias, considera que la sentència posa en perill l'autonomia universitària

50985841 59

50985841 59 / Ferran Nadeu (Ferran Nadeu)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat de Barcelona (UB) recorrerà la sentència que anul·la la declaració del claustre en recolzament dels polítics presos, segons ha anunciat el rector, Joan Elias a través de Twitter.

En el seu tuit, Elias expressa el respecte per la resolució judicial però assenyala que no la comparteix, per això ha donat ordre de presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Segons el parer del rector, «està en joc l’autonomia universitària, un valor fonamental».

La sentència apunta al «deure de neutralitat»

Aquest dilluns, una jutge del contenciós administratiu de Barcelona va anul·lar el manifest de rebuig de les condemnes dels presos de l’1-O aprovat pel claustre de la Universitat de Barcelona (UB) el 21 d’octubre del 2019 en una sessió extraordinària. La togada ha condemnat la universitat a pagar les costes del procés, fins a 600 euros, i a publicar la sentència en la seva web.

Notícies relacionades

El veredicte sosté que la universitat «forma part de l’Administració pública ino és una institució de representació política», per això està sotmesa aldeure de neutralitati «no pot assumir com a pròpia» una orientació determinada, «i encara menys quan aquesta posició és manifestament contrària als valors i principis de l’ordenament jurídic vigent». És a dir, la universitat «no és aliena» a l’exigència de «neutralitat ideològica que es predica de la resta de poders públics», ja que la seva tasca és «servir ambobjectivitat els interessos generals».