'CAS KITCHEN'

Bárcenas va denunciar una operació d'Interior per «acovardir-lo»

Va declarar al jutge que el ministeri de Fernández Díaz buscava saber de quina informació disposava

L'extresorer del PP assegura que es gravaven les seves converses a la presó amb el seu advocat

zentauroepp36897616 gra259 san fernando de henares  comunidad de madrid   16 1 2200123210437

zentauroepp36897616 gra259 san fernando de henares comunidad de madrid 16 1 2200123210437 / EMILIO NARANJO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / Daniel G. Sastre

Luis Bárcenas, extresorer del PP, va denunciar davant Manuel García Castellón, el jutge que investiga el ‘cas Kitchen’, que durant la primera etapa de Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz en el Govern «hi havia en marxa una operació del Ministeri de l’Interior» per «acovardir-lo». Segons Bárcenas, els dirigents del partit estaven preocupats perquè no sabien fins a quin punt els afectava la documentació sobre ells que obrava en el seu poder.

En la declaració de Bárcenas com a testimoni a l’Audiència Nacional, l’extresorer del PP acusa els seus anteriors caps d’intentar conèixer quines converses mantenia amb el seu advocat, Javier Gómez de Liaño. «Estic segur que les converses es gravaven. En tres locutoris [de la presó de Soto del Real] es podien gravar converses; si jo me n’anava a un altre, un funcionari m’enviava a un d’aquests tres», afirma a preguntes del fiscal Ignacio Stampa.

Sense autorització judicial

Notícies relacionades

«Aquestes gravacions existeixen, i no estan fetes amb autorització judicial, evidentment», continua l’extresorer del PP. Bárcenas assegura que, en l’intent de la cúpula popular de descobrir de quines informacions disposava, Fernández Díaz, llavors ministre de l’Interior, va donar ordres d’espiar-lo. «No m’estranyaria que el ministre de l’Interior donés les instruccions corresponents a Institucions Penitenciàries perquè aquest tipus de control se’m fes. A més, jo tenia l’obligació cada dia de facilitar al funcionari el número de telèfon a què estava trucant», diu.

decla-4 / periodico

Quan el fiscal s’interessa per l’ús del verb «acovardir» que ha utilitzat Bárcenas, l’extresorer explica: «Si ells suposaven que existien gravacions, cosa que la premsa s’ha inventat en aquest temps (com que jo havia anat a botigues d’espies), en funció d’aquesta realitat paral·lela, crec que hi havia molta preocupació».