Abascal assegura que el Govern de Sánchez és pitjor que la dictadura de Franco

El líder de Vox assegura que és l'Executiu més nefast dels últims 80 anys d'Espanya

El líder del PSOE desafia el president ultra a presentar la moció de censura que va anunciar al juliol

undefined54840517 graf1796  madrid  09 09 2020   el l der de vox  santiago aba200909093615

undefined54840517 graf1796 madrid 09 09 2020 el l der de vox santiago aba200909093615 / J J Guillen

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Presideix el pitjor Govern que ha tingut el nostre país en 80 anys». D’aquesta manera tan taxativa, Santiago Abascal ha carregat contra Pedro Sánchez al Congrés assenyalant que l’actual Executiu ha resultat més negatiu per a Espanya que la dictaudra de Franco. Una dura crítica que el líder de Vox ha reafirmat quan el vicepresident segon, Pablo Iglesias, mostrava la seva incredulitat des del grup del Govern: «Sí, senyor Iglesias, en 80 anys». 

El líder del partit ultra ha arremès durament contra Sánchez per ser «una catàstrofe amb potes» i per haver constituït el «Govern de la mentida i la ruïna». Uns retrets que també ha centrat en la llei de Memòria Democràtica que l’Executiu aprovarà la setmana que ve en el Consell de Ministres: «La llei de memòria totalitària en la qual volen fer servir 15 milions d’euros que necessiten els espanyols per treure’ns més drets».

«En un lapsus propi de vostè, el que ha fet ha sigut equiparar governs democràtics amb governs de la dictadura franquista», li ha etzibat Sánchez amb certa ironia abans d’assenyalar que amb aquesta afirmació «el que ha vingut a dir és que troba a faltar algunes formes de governabilitat al nostre país afortunadament superada». 

A més, el president del Govern, recorrent al sarcasme, ha assegurat que comprèn el rebuig d’Abascal cap a la llei de Memòria Democràtica. «Li diré, senyoria, que entenc que a vostè no li agradi la llei de Memòria Democràtica perquè prohibirem i il·legalitzarem fundacions que defensen la ideologia franquista. Entenc la seva preocupació». 

Abans del setembre

Notícies relacionades

Sánchez també ha desafiat Abascal a portar a terme l’amenaça que va llançar a finals de juliol: presentar una moció de censura al setembre. «Jo pensava que a hores d’ara ja hauria salvat Espanya», ha dit fent broma el líder dels socialistes abans d’assenyalar que ja han passat 42 dies des de l’anunci del líder de Vox. «Imagino que ha estat de vacances durant aquests 42 dies», li ha dit. 

«No es preocupi, senyor Sánchez, tindrà la moció de censura que li anunciem, perquè jo no menteixo com vostè», ha sigut la defensa d’Abascal. El portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, també ha defensat que la moció arribarà abans que acabi el mes, però que, de moment, la moció «ja està guanyant als carrers».  «Espanya només sortirà més forta d’això el dia que vostès surtin de l’Estat», ha remarcat Espinosa de los Monteros.