Abascal anuncia una moció de censura i el PP es desmarca

El dirigent ultra assegura que presentarà aquesta mesura per evitar que Espanya entri a la «ruïna» i la mort

Els conservadors descarten recolzar aquesta proposta perquè suposaria «reforçar» el PSOE de Sánchez

vox / periodico

4
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Santiago Abascal s’ha mostrat més agressiu que mai contra el Govern. Tant, que ha anunciat que al setembre presentarà un moció de censura per fer fora l’Executiu de Pedro Sánchez Pablo Iglesias perquè Espanya no caigui a la «ruïna» i la mort. Una proposta que el Partit Popular ha descartat de ple recolzar perquè, defensen, «reforça» el PSOE.  

«Els espanyols no poden entendre de tàctiques polítiques, no poden esperar més. Evitem el pitjor i tornem la veu al poble espanyol», ha sentenciat Abascal després d’acusar els de Sánchez d’haver «protagonitzat la pitjor gestió del món davant l’epidèmia que va arribar de la Xina comunista». El líder de Vox ha convidat el PP a recolzar aquest pols per fer fora el PSOE i Unides Podem de l’Executiu per «responsabilitat». 

No obstant, els conservadors no semblen estar per la feina. El PP estarà sempre en el més important: salvar vides i llocs de treball. No comptin amb nosaltres per a maniobres de distracció que reforcin el PSOE», ha escrit el secretari general del PP, Teodoro García Egea, a Twitter. Segons ha explicat, la moció de censura només serviria per «per salvar el soldat Sánchez» que, tot apunta, tindria la majoria de la Cambra baixa de la seva part.

 

Les ploramorts i la Xina Comunista

Advertències a banda, Abascal, igual com ha fet Casado, també ha carregat contra els aplaudiments dels socialistes al seu líder: Els «seus aplaudidors són com les ploramorts que anaven abans als funerals. Eren dones contractades i que ploraven per encàrrec. Llàgrimes falsàries aquelles i aplaudiments falsaris els dels seus correligionaris que no tapen la tragèdia humana i econòmica que els espanyols estan vivint». 

«Vostè no és el toro que va matar Manolete. Vostè no és culpable de tot», ha afirmat el líder d’extrema dreta encarrilant la part final del seu discurs en la que ha carregat contra la «Xina comunista». «La Xina és culpable. El Govern comunista xinès, com el seu soci que tant riu –ha dit mentre Iglesias reia i aixecava el puny–, és responsable de la pandèmia a nivell mundial. El Govern comunista xinès va ocultar les dades a la resta de les nacions i gestiona al seu aire l’Organització Mundial de la Salut».

El «triomfalisme ofensiu»

«Senyors del grup socialista, ¿què aplaudeixen tant?», ha preguntat Pablo Casado tot just pujar a la tribuna del Congrés dels Diputats al grup del PSOE. Després de la intervenció de Pedro Sánchez per explicar l’acord que es va arribar al si de la Unió Europea, el líder del PP ha carregat contra el galimaties que regnava entre les files dels dos partits del Govern i els ha exigit abandonar el «triomfalisme ofensiu» que exhibeixen des que es va aconseguir l’acord per al fons de recuperació econòmica a Brussel·les la setmana passada. 

Casado ha retret a l’Executiu les «cerimònies d’autobombo» dels últims dies, un triomfalisme que, segons ha dit, «arriba a ser ofensiu». El dirigent conservador ha arribat a assenyalar que aquesta actitud del Govern, transmesa a través dels mitjans de comunicació, «ha tingut una cosa per veure, potser, amb la relaxació dels hàbits socials». És a dir, ha acusat Sánchez de donar una imatge de victòria davant el virus que ha pogut provocar la laxitud de les mesures de distanciament social i, per tant, l’increment dels rebrots.

Un retret que ha acompanyat de nombroses crítiques per mentir, negar els fets, ser arrogants i actuar amb «incompetència i ineficiència» a l’hora d’aplicar mesures. Atacs que han arribat preparats amb una advertència sobre l’actual situació sanitària: «Això no és el final, ni tan sols és el principi del final, com a molt és el final del principi». 

La pell de l’os

Notícies relacionades

«És clar que estem satisfets amb aquest fons», ha dit Casado entrant ja en matèria econòmica i en el pacte aconseguit a la Unió Europea. No obstant, aquestes han sigut unes de les poques paraules positives que li ha adreçat a Sánchez sobre aquest assumpte. «Vostè va dir aquí: ‘Portaré 1,5 bilions d’euros incondicionats i a deute perpetu’. I ve vostè aquí amb un rescat en tota regla i amb un terç de la pell de l’os que vostè no ha caçat», ha dit per criticar-lo. 

Deixant de banda les crítiques, Casado li ha dit a Sánchez que ara toca «aplicar correctament» aquests fons fent cas a les recomanacions que va enviar la Unió Europea al Govern al maig. En aquest sentit, i malgrat el que ha defensat el president de l’Executiu, el líder conservador li ha deixat clar que per continuar pel bon camí i rebre els ajuts «ha d’elegir entre Europa i els seus socis», entre «moderació i extremisme».