QÜESTIÓ TÈCNICA

La jutge avala un permís de sis dies a Cuixart i Sànchez

L'Audiència de Girona refusa pronunciar-se sobre el tercer grau de Bassa

lladonersok

lladonersok

1
Es llegeix en minuts
Efe

La magistrada del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya ha avalat les propostes de la Junta de Tractament d’autoritzar un permís ordinari de sis dies per als interns Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La Junta de Tractament del centre penitenciari de Lledoners (Barcelona), on els Jordis compleixen condemna pel procés, va acordar autoritzar un permís per als dos reclusos de sis dies, sense que en aquest cas s’hi hagi oposat el ministeri fiscal.

En sengles resolucions, la jutge al·lega que es compleixen els requisits establerts al reglament penitenciari per concedir aquests permisos ordinaris, que els informes de l’equip tècnic de la presó hi són favorables i que no hi ha oposició del ministeri fiscal ni «controvèrsia» per concedir-los.

La interlocutòria de la magistrada estableix que aquests permisos de sis dies, que són d’execució immediata, poden ser fraccionats.

L’Audiència de Girona remet al Suprem

D’altra banda, l’Audiència de Girona ha desestimat l’incident de nul·litat presentat pel ministeri fiscal contra la resolució de la sala sobre l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a l’exconsellera Dolors Bassa, condemnada pel procés.

Notícies relacionades

L’Audiència Provincial es reafirma així en la seva resolució del 22 de juliol, on considerava que no li corresponia pronunciar-se, en aquell moment, sobre el 100.2 al trobar-se la interna Dolors Bassa classificada ja en tercer grau.