Torra estudiarà l'oferta de Sánchez: «Ara sí que sembla que el virus entén de territoris»

El Govern donarà una resposta oficial a la proposta de la Moncloa que siguin les comunitats autònomes les qui decideixin si és necessària l'aplicació de l'estat d'alarma en les seves autonomies quan conegui tots els detalls

zentauroepp54635820 barcelona 25 8 2020   el president de la generalitat quim to200825183801

zentauroepp54635820 barcelona 25 8 2020 el president de la generalitat quim to200825183801

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat aquest dimarts sorprès per la proposta del Govern que siguin les comunitats autònomes les qui decideixin si és necessària l’aplicació de l’estat d’alarma als seus territoris i ha ironitzat amb què «ara sembla que el virus sí que entén de territoris».

Segons fonts de Presidència, aquesta ha sigut la reacció del líder de l’Executiu català davant l’anunci fet pel president del Govern, Pedro Sánchez, aquest dimarts al migdia.

Les mateixes fonts han explicat que el Govern donarà una resposta oficial a la proposta de la Moncloa una vegada en coneguin tots els detalls.

Notícies relacionades

Amb tot, recorden que Torra sempre ha demanat gestionar «totes les competències» des de Catalunya i apressen Sánchez a regular un permís retribuït per a les persones que s’hagin de fer càrrec dels seus fills o persones dependents en cas de contagi.

Així mateix, insta l’Executiu central a «tornar als ciutadans de Catalunya tots els recursos que el Govern de la Generalitat ha reclamat i que els corresponen, inclosos els superàvit i romanents dels ajuntaments».