declaracions explosives

Corinna, sobre els diners del rei: «Hi deu haver centenars de comptes en altres jurisdiccions»

L'examant de Joan Carles I carrega a la BBC contra la Casa del Rei i afirma que el CNI la va assetjar

L'empresària relata detalls dels seus cinc anys de relació amb l'excap de l'Estat

zentauroepp44280656 new york  ny   september 09   director of apollonia associat200705094421

zentauroepp44280656 new york ny september 09 director of apollonia associat200705094421 / Robin Marchant

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues setmanes després que el rei Joan Carles abandonés Espanya per instal·lar-se –almenys per ara– als Emirats Àrabs Units, la dona que va fer detonar la investigació judicial a Suïssa, Corinna Larsen, va reaparèixer aquest dijous amb una llarga entrevista ni més ni menys que a la cadena britànica BBC. Una conversa amb què qui va ser amant del monarca emèrit posa en pràctica l’estratègia que la millor defensa és un bon atac. L’empresària alemanya fa lliscar noves sospites sobre l’excap de l’Estat, carrega contra la Casa del Rei i el CNI i revela detalls sobre els seus cinc anys de relació amb Joan Carles I.

Segons Larsen, els 76 milions de dòlars (65 milions d’euros) que el rei emèrit li va regalar presumptament el 2012 –pels quals, entre altres fets, tots dos estan sent investigats per la justícia suïssa– no van ser més que un agraïment. «Un reconeixement per quant vaig significar per a ell, per quant va significar el meu fill per a ell. Era gratitud per haver-lo cuidat durant els seus pitjors moments», va precisar.

I després de denunciar que se sent utilitzada com a cap de turc, l’empresària va llançar un altre dard contra Joan Carles I: «El que em sembla extraordinari és que estiguin convertint 40 anys de ‘modus operandi’ d’una empresa familiar en un focus sobre una persona. I aquesta persona soc jo... perquè hi deu haver centenars de comptes en altres jurisdiccions».

Diners sota sospita

No va donar més detalls sobre aquests suposats comptes opacs, i insisteix que el rei no intentava amagar o rentar els diners al donar-los a ella, fins i tot malgrat que el 2014 el rei emèrit li havia demanat que els hi tornés. «Estava molt sorpresa perquè, òbviament, és un regal enormement generós. Diré, no obstant, que havíem tingut converses el 2011 sobre el seu desig de gestionar el seu testament en vida. Va començar a parlar sobre la seva mort i el que volia deixar al seu testament. També va esmentar que volia ocupar-se de mi, però no discutim quantitats. Li preocupava que la seva família no respectés la seva voluntat», va explicar Larsen.

La justícia helvètica investiga la procedència d’aquest import, que suposadament va ser un pagament que el difunt rei de l’Aràbia Saudita havia enviat a un compte bancari a Suïssa vinculat amb una fundació opaca panamenya el beneficiari de la qual era Joan Carles I. La causa mira d’aclarir si darrere d’aquests diners hi ha comissions il·legals a canvi de l’adjudicació a empreses espanyoles de l’AVE a la Meca.

La pressió del CNI

L’altre front d’atac de Corinna durant l’entrevista és el CNI, que acusa de fuetejar-la arran de la cacera de Botswana el 2012, per la qual el rei emèrit va haver de demanar perdó. «Des del moment en què vaig tornar d’aquest viatge vaig quedar sota una vigilància total. Va ser el principi d’una campanya per pintar-me com una Wallis Simpson, una Lady Macbeth, una mena de personatge maligne que va portar aquest meravellós home pel mal camí en aquest viatge durant una gran crisi econòmica», va afegir.

Sempre segons el seu relat, després del safari africà, Larsen va començar a rebre «una atenció no desitjada» del Centre Nacional d’Intel·ligència, i que el primer objectiu va ser el seu apartament a Mònaco. Fins i tot va rebre la visita a Londres del llavors director del CNI, Félix Sanz Roldán. «Va dir que l’enviava el rei. La primera advertència era que no parlés amb la premsa. Va dir que si no seguia les instruccions, no podia garantir la meva seguretat física ni la dels meus fills», va explicar.

El rei Joan Carles I i Corinna zu Sayn-Wittgenstein es van conèixer en una festa de tir el febrer del 2004. Ella explica que el rei tenia problemes amb la seva arma. «I jo en sé bastant d’això, per la qual cosa li podia explicar què era el que fallava», relata. «Crec que va quedar bastant sorprès».

Durant els mesos següents, i fins a l’arribada de l’estiu, que va ser quan van tenir la seva primera «cita», en paraules de l’alemanya, van continuar amb la seva amistat per telèfon. «Sempre rèiem molt. Vam connectar immediatament en moltes coses i teníem molts interessos en comú: la política, la història, el bon menjar, els vins. Jo vivia llavors a Londres, acabava d’emprendre el meu propi negoci de consultoria. I era mare soltera de dos nens».

«Així que ens trobàvem a Madrid en una caseta de camp dins de la finca i viatjàvem junts. El primer any va ser més difícil perquè jo estava molt ocupada i ell tenia una agenda completa, però trucava fins a deu vegades al dia», prossegueix.

Sense deixar res al tinter, Corinna també parla de la reina Sofia i com Joan Carles es va referir al seu matrimoni: «Va dir que tenien un acord per representar la Corona, però que tenien vides totalment diferents i independents. I el Rei acabava de sortir d’una relació de gairebé 20 anys amb una altra dona que també va ocupar un lloc molt important al seu cor i la seva vida», ha revelat, suposem que referint-se a Marta Gayá.

Intenció de casar-se

Corinna, que ha confessat que va estar «molt enamorada del monarca» no dubta a afirmar que l’emèrit va voler casar-se amb ella l’any 2009. Sempre segons l’exprincesa alemanya, Joan Carles va visitar el seu pare per parlar-li de les seves intencions. «Em va dir que el rei havia anat a visitar-lo i li havia dit que estava molt enamorat de mi i que pretenia casar-se amb mi. També li va dir que no podia fer-ho de seguida, que tardaria un temps. Volia que el meu pare sabés que anava seriosament amb mi». No obstant, i malgrat que la relació anava, en les seves paraules, molt seriosament, va acabar «poc després».

Notícies relacionades

I és que, per si no fossin suficients totes aquestes bombes, Corinna ens deixa estupefactes amb com va acabar la seva relació amb el Rei: «Just després del funeral del meu pare, el rei em va dir que mantenia una relació amb una altra dona des de feia tres anys. Literalment, vaig quedar devastada, era l’últim que esperava». I és que, en les seves pròpies paraules, «li vaig deixar molt clar que no toleraria que tingués relacions amb altres dones».

Després d’aquesta traumàtica ruptura, no obstant, Corinna va continuar la seva amistat amb el monarca i el 2012 va ser l’encarregada, segons sosté ella mateixa, d’organitzar la repatriació de Joan Carles des de Botswana després de patir la caiguda famosa caçant elefants que significaria l’inici de la caiguda en desgràcia del Rei i la publicació de la naturalesa de relació que mantenien des de l’any 2004.