Hi seran 10 dies

Els Reis mantenen la seva agenda i viatjaran el cap de setmana a Palma

La tradicional estada estiuenca a l'illa s'estendrà fins al 17 d'agost

zentauroepp54296528 felipe letizia200804123850

zentauroepp54296528 felipe letizia200804123850 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis mantenen la seva agenda després de fer-se pública la decisió de Joan Carles d’abandonar Espanya i es traslladaran el cap de setmana a Palma per iniciar una estada de 10 dies durant la qual recorreran les Balears i coneixeran amb detall els efectes de la pandèmia de coronavirus a la comunitat. 

Aquest dilluns, quan la Zarzuela va comunicar que el rei Joan Carles abandonava Espanya, no hi va haver activitat pública oficial de cap membre de la família reial, i tampoc està previst a priori que n’hi hagi fins aquest desplaçament a Palma. 

Sí que es va donar a conèixer que divendres passat, després que Felip VI assistís a San Millán de la Cogolla (La Rioja) a l’obertura de la Conferència de Presidents, va visitar el Quarter General de la Unitat Militar d’Emergències. 

El dia anterior, 30 de juliol, els Reis van culminar a Astúries la gira autonòmica que van protagonitzar després d’aixecar-se l’estat d’alarma a causa del coronavirus, informa Efe. 

Una gira enmig del degoteig d’informacions sobre els presumptes negocis opacs de Joan Carles i amb declaracions de membres del Govern, entre ells el seu president, Pedro Sánchez, que van alimentar la possibilitat que la casa reial adoptés alguna mesura. 

No hi va haver públicament durant tota la gira cap referència del Rei a la situació del seu pare, i la Zarzuela va mantenir també el silenci davant les decisions que s’estudiaven i entre les quals es trobava que Joan Carles abandonés la Zarzuela, com finalment ha passat, per traslladar-se a un altre país

Si la casa reial no inclou cap acte més d’última hora a la seva agenda, la pròxima vegada que es veurà públicament Felip i Letizia, acompanyats per les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, serà a Palma. 

Seria, per tant, la primera vegada que se’ls veu després de la sortida d’Espanya del rei Joan Carles. 

A Palma hi arribaran entre el divendres 7 i el dissabte 8 d’agost, i allà coincidiran amb la reina Sofia, que es troba ja des de fa diversos dies al palau de Marivent amb la seva filla la infanta Elena

La sortida de Joan Carles no afecta per a res la situació de Sofia, que continuarà residint a la Zarzuela i mantindrà les seves activitats institucionals. 

Si es manté la tradició d’anys anteriors, hi haurà alguna imatge pública a les Balears de Sofia amb la reina Letizia, la princesa Elionor i la infanta Sofia. 

La tradicional estada estiuenca dels Reis a la comunitat s’estendrà fins al 17 d’agost i aquest any estarà condicionada per la Covid

Sense la tradicional recepció

Preveuen protagonitzar una intensa agenda en la qual es desplaçaran a les diverses illes a fi de mantenir un contacte directe amb els sectors socials i econòmics més afectats per les conseqüències de la pandèmia. 

A causa d’això, no tindrà lloc la tradicional recepció a la societat balear al palau de l’Almudaina de Palma, sinó que seran els Reis que es desplaçaran a les illes. 

Notícies relacionades

El Rei sí que mantindrà les audiències a les autoritats autonòmiques i de Mallorca, així com l’habitual despatx amb el president del Govern al palau de Marivent. 

Finalitzada la seva estada a Palma, la Zarzuela ha avançat que els reis i les seves filles tenen previst tornar a Madrid, amb la qual cosa no preveuen disfrutar d’uns dies de vacances privades sense destí conegut com havien fet tradicionalment. 

Temes:

Felip VI