DESPRÉS DE LA SEVA SORTIDA D'ESPANYA

Diversos mitjans apunten que Joan Carles és a la República Dominicana

Afirmen que el rei emèrit va viatjar al país caribeny via Porto després de passar el cap de setmana a Sanxenxo

Fonts oficials neguen que el monarca estigui a Portugal, com han dit mitjans portuguesos

reyok

reyok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La destinació de Joan Carles I després de la seva sortida d’Espanya, una informació, que la Casa del Rei no ha volgut revelar de moment és motiu d’especulació en la premsa. Diversos mitjans espanyols asseguren que el rei emèrit ja és a la República Dominicana, on té molts amics.

No obstant, el Ministeri de Relacions Exteriors de la República Dominicana assegura aquest dimarts que no té informació sobre el rei emèrit Joan Carles I. «La Cancelleria no té cap informació oficial respecte a això», ha dit el portaveu, César Duvernay.

Segons el diari ‘ABC’, el monarca va passar el cap de setmana a Sanxenxo (Pontevedra) i des d’allà va viatjar a Porto, on va agafar un avió per viatjar a l’aeroport de Santo Domingo (República Dominicana). De la mateixa manera, ‘El Mundo’ assenyala que Joan Carles I es va acomiadar dels seus amics aquest mateix cap de setmana i que aquests creuen que és a la República Dominicana i que fins i tot podria tornar a terres espanyoles el mes de setembre. ‘La Vanguardia’ tambien insisteix en la tesi que es troba aquesta illa.

Al país caribeny, Joan Carles I compta amb el recolzament de la família Fanjul, especialment de Pepe Fanjul, amb qui té relació de germans. L’empresari cubà, amo del luxós complex hoteler Casa de Campo a La Romana, disposa de diverses residències a les quals podria instal·lar-se el rei emèrit.

«Suposicions de la premsa espanyola»

No obstant, un portaveu de ‘Casa de Campo’ ha dit que no té informació sobre la presència del monarca a la urbanització i ha qualificat aquestes informacions com a «suposicions de la premsa espanyola».

La televisió de notícies dominicana CDN també ha assegurat que el rei emèrit no es troba encara al país caribeny, tot i que ha indicat que s’estan fent preparatius a ‘Casa de Campo’ per rebre’l.

Segons una notícia a la web de CDN hi ha registres aeroportuaris que donen compte que el rei emèrit va visitar la República Dominicana per última vegada entre el 28 de febrer i 2 de març passat.

Joan Carles I no és a Portugal

Per la seva banda, mitjans portuguesos, com la cadena lusitana Televisao Independente (TVI), la més vista a Portugal, situaven el monarca a Estoril (Cascais), on va passar la seva infància. No obstant, fonts oficials han confirmat a l’agència Efe que el rei emèrit Joan Carles I no és a Portugal.

Notícies relacionades

El continu degoteig d’informacions comprometedores pels seus suposats negocis opacs, amb una fortuna en comptes suïssos, ha sigut el detonant que el va portar a enviar una carta al rei Felip VI anunciant la seva marxa del país. En aquesta carta al Rei, Joan Carles I cenyeix el seu presumpte enriquiment il·lícit a l’àmbit «privat» i admet que la seva presència a Espanya complica la feina de l’actual Monarca.

 Joan Carles I, que de moment no està sent investigat pels tribunals suïssos ni pels espanyols, tot i que potser ho sigui en el futur, no aclareix on residirà a partir d’ara. Tampoc si la seva marxa del país és definitiva. Però s’entén que ho serà.