REACCIÓ A UNA DECISIÓ JUDICIAL

Torra fa una crida a la unitat independentista després del veto del Suprem als permisos de Forcadell

«Tot depèn del salt col·lectiu conjunt de tot l'independentisme (institucions + societat civil)» arenga en un tuit

torra

torra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida la unitat de l’independentisme després de conèixer la decisió del Tribunal Suprem que ha revocat la concessió de la semillibertat a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

«Que a l’Estat espanyol cap independentista pot trobar-hi justícia, ja ho sabíem. Que Espanya no reconeixerà el dret a l’autodeterminació, també. ¿I aleshores? Aleshores tot depèn del salt col·lectiu conjunt de tot l’independentisme (institucions + societat civil)», ha assenyalat Torra en un missatge en el seu compte de Twitter.

En la seva interlocutòria, el Suprem estableix un nou criteri en l’àmbit penitenciari consistent que aquesta flexibilització sempre sigui revisada pel tribunal sentenciador –el Suprem en aquest cas– i no per les Audiències Provincials com fins ara.

Notícies relacionades

El tribunal es reserva la decisió sobre la resta de presos del procés, però la resolució sobre Forcadell ja dona una pista clara de cap a on s’encaminarà la seva decisió.

En la interlocutòria sobre Forcadell, els magistrats del Suprem han al·legat «falta de justificació i desconnexió amb la reinserció» en la interlocutòria en la qual se li va concedir a Forcadell el 100.2; no obstant, aquesta resolució no té efectes pràctics per a Forcadell, ja que recentment li va ser concedit el tercer grau.