CONVULSIÓ EN LA POSTCONVERGÈNCIA

La Crida aprova convertir-se en una fundació de recolzament a JxCat

El 96% dels inscrits avala dissoldre's en el projecte de Puigdemont, una decisió que validaran al setembre

jordiok

jordiok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Crida Nacional per la República, el moviment polític creat per l’expresident Carles Puigdemont, abans de revestir JxCat de partit polític, es dissoldrà com a entitat i es transformarà en una fundació de recolzament al nou partit.

Els socis han avalat amb un 95,7% dels vots convertir-se en un ens de recolzament al nou partit de Puigdemont, una decisió que haurà de validar-se en una assemblea general prevista per al mes de setembre. En la votació han participat un 40% dels inscrits i l’aposta ha sigut defensada per 7.694 vots a favor i 207 en contra.

Notícies relacionades

Les preguntes sotmeses a votació eren: «¿Esteu d’acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en fundació de recolzament al nou partit perquè tot el seu capital polític i humà s’integri al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l’objectiu de reforçar-lo?», «¿Esteu d’acord que el govern de la Crida convoqui una assemblea general la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?».

Els resultats de la consulta de l’entitat que presideix Jordi Sànchez, promotor del nou JxCat, arriben amb la negociació oberta entre JxCat i el PDECat, ara per ara enquistada, per arribar a un acord que eviti la ruptura. El partit que lidera David Bonvehí defensa el model ideològic del seu partit i desdenya diluir-se en un projecte amb vocació de captar vots posicionant-se per l’esquerra o el centreesquerra.