«Tant de bo en prenguin nota»

El Govern central proclama el fracàs de «l'estratègia de crispació» de Casado després de Galícia i Euskadi

Ábalos i Campos interpreten els resultats electorals com una derrota del PP

Reclamen que redirigeixin la seva estratègia cap a una oposició més moderada

zentauroepp53764897 plan impulso automovil200615152512

zentauroepp53764897 plan impulso automovil200615152512 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, considera que els resultats electorals de Galícia i el País Basc evidencien el fracàs de l’«estratègia de crispació del PP» davant la «tesi de la moderació» dels socialistes. En una entrevista a TVE, el dirigent socialista ha instat la formació de Pablo Casado a prendre «nota» que l’oposició «aspra, de demolició al Govern», a «remolc de la ultradreta», no funciona.

«Tot indica que no s’ha d’anar per aquests camins», ha afirmat, i després ha assenyalat que «es pot esperar un to molt més moderat» i que permeti «arribar a acords» entre partits. «Tant de bo prenguin nota d’aquesta reflexió», ha apuntat. En aquesta línia, Ábalos ha carregat contra la direcció nacional dels populars per «imposar la seva estratègia» al País Basc, on «van eliminar el seu referent orgànic» per imposar un «discurs molt radical».

Al seu judici, els resultats de la coalició electoral formada pel PP i Ciutadans al País Basc ha evidenciat que el projecte d’Espanya Suma «ha fracassat a la primera». «El PP no en pot sortir gens content. Eren pocs a Euskadi i han passat gairebé a la inexistència», ha asseverat.

«On no s’ha donat és a Galícia, on Feijóo va amagar les sigles del PP i va llançar un missatge marcant distància que li ha anat millor», ha indicat, i ha assegurat que si es vol treure una «extrapolació» de les autonòmiques en aquestes comunitats «cal buscar-la en l’estratègia dels partits nacionals». 

Premi al PP constructiu

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha considerat aquest dilluns que els resultats dels «dos Partits Populars» que s’han presentat a les eleccions de Galícia i el País Basc mostra que els electors premien «propostes constructives i serenes, enfront del frontisme oportunista».  «Els resultats reforcen la manera de fer política d’aquest Govern», ha afirmat en un esmorzar informatiu organitzat per EP. 

Notícies relacionades

Campo ha mostrat la seva satisfacció per la normalitat i la responsabilitat amb què s’han desenvolupat les eleccions a Galícia i el País Basc, i ha donat l’enhorabona als vencedors en aquests comicis, Alberto Núñez Feijóo i Iñigo Urkullu.