Polèmica per la llengua

Vilallonga: «També es parla massa castellà al Parlament»

La consellera de Cultura defensa que el català és la llengua pròpia de la cambra

video 3672252 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha assegurat aquest dimecres que també es parla «massa castellà» al Parlament després de la polèmica que va aixecar a l’afirmar que passa el mateix a TV-3, després de l’estrena, dilluns, de la sèrie bilingüe ‘Drama’

Vilallonga ha reivindicat que el català és la llengua d’ús dels mitjans públics catalans, segons la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Ho ha dit a preguntes de Ciutadans sobre l’ús de les llengües a la tele autonòmica catalana.

Notícies relacionades

«Sí que crec que en aquesta cambra es parla massa el castellà, és clar que sí, la llengua pròpia és el català i l’aranès i la llengua de signes catalana, la llengua pròpia de Catalunya és el català i és un concepte que apareix a l’Estatut. És un concepte de sociolingüística», ha afirmat. La diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha replicat posteriorment: «Parlaré en espanyol que és la llengua majoritària de Catalunya».

Després de l’estrena de la sèrie ‘Drama’, Vilallonga va afirmar que l’ús social de la llengua catalana «ha de començar per la televisió pública de Catalunya» i va dir haver donat un «toc d’atenció» al director del canal, Vicent Sanchis, i a la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach.