PRIORITAT ESTRATÈGICA

Sánchez viatja a Mauritània per participar en la cimera internacional sobre el Sahel

És el primer viatge a l'estranger del president després de la crisi del coronavirus

FILE PHOTO: Spanish Prime Minister Pedro Sanchez wears a face masks as he arrives to attend a session to request a sixth extension of the state of emergency amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak at Parliament in Madrid, Spain, June 3, 2020. Dani Duch/Pool via REUTERS/File Photo

FILE PHOTO: Spanish Prime Minister Pedro Sanchez wears a face masks as he arrives to attend a session to request a sixth extension of the state of emergency amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak at Parliament in Madrid, Spain, June 3, 2020. Dani Duch/Pool via REUTERS/File Photo / POOL New (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, es desplaçarà aquest dimarts a Mauritània per participar en la cimera internacional sobre el Sahel. Serà el seu primer viatge internacional des que va començar la crisi del coronavirus.

Segons ha informat la Moncloa, Sánchez coincidirà a Nouakchott, la capital del país africà, amb el president francès, Emmanuel Macron. Són els únics dirigents europeus que assisteixen a la trobada convocada pel president del país, Mohamed Ould Ghazouani, en la seva qualitat de president de torn del G-5 Sahel.

Sánchez es desplaçarà fins al continent africà una vegada acabi el Consell de Ministres, i arribarà al país entorn de les 16.00 –-hora espanyola. Allà coincidirà amb els caps d’estat i de Govern dels països del G-5 Sahel, format per Mauritània, Níger, Burkina Faso, Mali i el Txad, i alguns líders europeus.

També hi participaran el secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, el president de la Comissió de la Unió Africana, Moussa Faki Mahamat, la secretària general de l’Organització Internacional de la Francofonia, Louise Mushikiwabo, i el president del Consell Europeu, Charles Michel.

Carregament d’ajuda 

A Nouakchott, el cap de l’Executiu espanyol mantindrà una trobada bilateral el seu homòleg maurità i farà entrega d’un carregament d’ajuda al país per lluitar contra la Covid-19. «La cooperació en matèria de gestió de fluxos migratoris és un aspecte central, tot i que no l’únic, de la relació bilateral entre Espanya i Mauritània», han dit des del Govern.

Notícies relacionades

En aquesta línia, han assenyalat que el Sahel viu una de les crisis de seguretat, econòmiques i humanitàries més greus del planeta, i la seva proximitat geogràfica amb Espanya fa que sigui una prioritat estratègica per al país.

Aquest viatge a Mauritània serà el segon que Sánchez fa a l’Àfrica des que va arribar a la Moncloa. L’anterior va ser el desembre del 2018, quan es va desplaçar a Mali per visitar el destacament espanyol de Koulikoro, en el qual gairebé 300 militars espanyols formen l’exèrcit malià davant l’amenaça de grups gihadistes.