10 d’ag 2020

Anar al contingut

Torra diu que té «molt clar» quan seran les eleccions

El president reconeix que els habituals xocs entre JxCat i ERC «s'han aguditzat»

EL PERIÓDICO

Torra diu que té «molt clar» quan seran les eleccions

Ruben Moreno

Quim Torra ha afirmat aquest divendres que té «molt clar» quan han de celebrar-se les eleccions al Parlament, tot i que no ha volgut revelar el dia en concret de la cita amb les urnes. Després de recordar que l’elecció del dia és competència presidencial, ha afegit que actuarà «amb tota la responsabilitat, vetllant per les institucions catalanes i quan sigui el millor moment per al país».

El 17 de setembre se celebrarà al Tribunal Suprem la vista del recurs a la condemna d’inhabilitació de Torra i la seva sentència, si no hi ha convocatòria prèvia, podria deixar Pere Aragonès com a president en funcions. 

El president de la Generalitat ha recordat a Lleida que el mes de gener passat ja va asseverar que l’actual Govern no tenia cap recorregut polític, però que es va decidir, primer, aprovar els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2020 i, després, amb l’eclosió de la pandèmia, fer front a la Covid-19. «Però, una vegada encarrilada l’emergència sanitària, la ciutadania ha d’anar a votar», ha apuntat. 

Sobre les tensions entre JxCat i ERC, el cap de l’Executiu ha reconegut que «ja fa mesos o anys» que les estratègies d’aquestes forces són diferents i que això «s’ha aguditzat en els últims temps».