ADJUDICACIÓ A INTERCAMPO

El Tribunal de Comptes obre una investigació a Tezanos per contractes del CIS

L'organisme investiga l'adjudicació del baròmetre de l'abril, el primer durant l'estat d'alarma

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Tribunal de Comptes ha obert una investigació per presumpta responsabilitat comptable del president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS, per l’adjudicació  del contracte del baròmetre del mes d’abril passat, el primer durant l’estat d’alarma, a l’empresa Intercampo SA.

Segons han confirmat a Efe fonts del tribunal aquest dijous, la denúncia procedeix d’un jutjat d’instrucció de Madrid, que ha remès els fets al Tribunal de Comptes per si se’n desprèn cap tipus de responsabilitat comptable en el president del CIS per l’adjudicació d’aquest contracte mitjançant el procediment d’urgència.

Les fonts han explicat que, de moment, s’investigaran les circumstàncies d’aquest contracte per a la realització d’enquestes telefòniques durant l’estat d’alarma i, en el cas que hi hagi indicis d’un delicte comptable, s’obrirà formalment una causa contra Tezanos.

El CIS nega adjudicació «a dit»

Davant l’obertura d’aquesta investigació, el CIS ha emès un comunicat en què nega que s’adjudiqués aquest contracte «a dit» i sense demanar diverses ofertes, ja que, segons explica, tot i que la legislació no ho exigeix, es va procedir a sol·licitar quatre ofertes a empreses «amb prou experiència i capacitat d’obrar en aquest àmbit».

«De fet, l’encàrrec es va fer a la millor oferta en qualitat, terminis i preu», diu la nota, que remarca que els contractes realitzats pel CIS es van efectuar complint escrupolosament la legislació vigent referent a contractes d’emergència, en funció de l’estat d’alarma vigent a Espanya en aquells moments.

Notícies relacionades

El CIS considera, a més, que l’empresa demoscòpica Intercampo, amb la qual ja havia treballat Tezanos en enquestes de la Fundació Sistema, té «una llarga i acreditada experiència de més de trenta anys» i està integrada «per professionals competents que han treballat per a diferents entitats de diferent orientació, tant de caràcter públic i privat, a Espanya i en altres països».

«El CIS entén que està dins de les funcions del Tribunal de Comptes procedir a la correcta verificació de tots els comptes públics, per això agrairà que el Tribunal de Comptes pugui verificar i fer pública, com abans millor, la inveracitat d’aquesta acusació», assegura.