SOBRECOSTOS SOSPITOSOS

Arrest domiciliari per al cònsol de Bolívia a Barcelona pel cas dels respiradors

El Ministeri de Salut va comprar 170 aparells per 28 dòlars cadascun quan el seu preu real era d'uns set euros

zentauroepp52835267 18 03 2020 fotograf as del hospital clinic de barcelona tema200318121801

zentauroepp52835267 18 03 2020 fotograf as del hospital clinic de barcelona tema200318121801 / Hospital Clinic Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Justícia boliviana ha ordenat aquest divendres l’arrest domiciliari per al cònsol de Bolívia a Barcelona, Alberto Pareja, per la seva presumpta implicació en els sobrecostos en la compra de respiradors en el marc de la pandèmia de coronavirus.

Els investigadors intenten determinar per què el Ministeri de Salut, llavors a càrrec de Marcelo Navas, que va dimitir per aquest cas, va comprar 170 respiradors per uns 28 dòlars cadascun, quan el seu preu real era d’uns set dòlars.

La compra es va fer a una empresa espanyola a través d’una mitjancera, també espanyola, i Pareja, en la seva qualitat de cònsol, hauria gestionat el trasllat dels respiradors des de Barcelona fins a Bolívia.

Detingut a La Paz

Pareja va tornar a la nació andina després d’esclatar l’escàndol, davant els requeriments de la fiscalia i el Govern. Dimecres va quedar detingut de forma preventiva a les dependències de la Força Especial de Lluita contra el Crim Organitzat (FELCC) a La Paz.

Notícies relacionades

La defensa havia sol·licitat la llibertat incondicional, però el jutge del cas ha optat per l’arrest domiciliari. «Tot i que no hi estem d’acord, almenys es defensarà en llibertat», ha dit el seu advocat, Luis Fernando Roca, en declaracions recollides pel diari bolivià ‘La Razón’.

A més, Roca ha aprofitat per aclarir que el seu client «continua sent cònsol» i, com a tal, «continuarà col·laborant amb la investigació». «Ell no ha tingut cap participació irregular» en aquesta operació de compra, ha afirmat l’advocat.