SERÀ PRESENCIAL

La jutge del 8-M ajorna la declaració del delegat del Govern a Madrid

Rodríguez-Medel accepta la petició de l'Advocacia de l'Estat pels problemes amb la videoconferència

zentauroepp47272014 8m200527130836

zentauroepp47272014 8m200527130836

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de MadridCarmen Rodríguez-Medel, ha acordat retardar al 10 de juny la declaració, que haurà de ser presencial, del delegat del Govern a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, qui acudirà en qualitat d’investigat per autoritzar la marxa feminista del 8-M a Madrid. Atén, així, la petició de l’Advocacia de l’Estat que demanava temps per preparar la defensa.

Notícies relacionades

En una providència, la jutge retarda així la seva compareixença, que havia sigut fixada inicialment per al 5 de juny, en cinc dies, i assenyala que tindrà lloc a les 15.30 hores. Després d’ell declararan en qualitat de testimonis tres persones més, i la magistrada explica que les declaracions seran presencials finalment «en vista de la incidència tècnica» soferta amb el sistema Zoom, utilitzat per a les videoconferències, en dies anteriors.

«A fi d’evitar que problemes similars impliquin més retards en les declaracions d’aquesta causa, s’acorda que, donada la impossibilitat de tenir certesa que la connexió telemàtica és possible, es practiquin de forma presencial, i així, en conseqüència, han de comparèixer les parts i els testimonis en aquesta seu judicial en el dia i hora indicats», afegeix.