Diverses comunitats autònomes quedaran ben aviat fora de l'estat d'alarma

Així ho ha comunicat Sánchez, que preveu que tot el país ho estigui a finals de juny o principis de juliol

20200524 494233 conferenciasanchezr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, ha comunicat als presidents autonòmics que si l’evolució de la pandèmia és positiva i no es torça res, moltes comunitats estaran fora de l’estat d’alarma al llarg dels pròxims dies.

Segons han informat fonts autonòmiques a Europa Press, així ho ha avançat Sánchez en l’onzena reunió que manté amb els presidents de comunitats i ciutats autònomes des que es va declarar l’estat d’alarma, trobada per videoconferència en què també els ha dit que està convençut que la totalitat del país ho estarà a finals de juny o principis de juliol. De moment, el Congrés dels Diputats ha autoritzat la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma, que estarà en vigor fins al 7 de juny.

Notícies relacionades

Aquestes reunions amb els presidents autonòmics, que són setmanals des de mitjans de març, seguiran la mateixa tònica i freqüència fins que finalitzi l’estat d’alarma. Posteriorment, seran mensuals, segons les fonts consultades.

Segons les fonts consultades, el ‘lehendakari’ Iñigo Urkullu ha demanat durant la conferència de presidents amb Sánchez que es modifiqui el format d’aquestes reunions. El president li ha respost que preveu mantenir-les fins a finals de juny, quan totes les comunitats autònomes estiguin en la nova normalitat. I a partir de juliol mantenir-les amb més cadència, que podria ser quinzenal o mensual.