SONDEIG EPIDEMIOLÒGIC

La segona onada de l'estudi de seroprevalença es publicarà la segona setmana de juny

La primera onada va determinar que només el 5% d'espanyols va desenvolupar anticossos contra el coronavirus

segea53487391 barcelona 20 05 2020 ambiente en el carril bici en el paseo 200521151719

segea53487391 barcelona 20 05 2020 ambiente en el carril bici en el paseo 200521151719 / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els resultats de la segona onada de l’estudi de seroprevalença, que s’ha iniciat aquesta setmana, estaran disponibles la segona setmana de juny. Així ho ha traslladat aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, als presidents de les comunitats autònomes durant la seva reunió setmanal, segons han informat fonts autonòmiques Europa Press.

En la segona onada de l’estudi de seroprevalença, segons ha apuntat Sánchez, participaran les 60.000 persones que ja van participar en la primera onada. En aquest sentit, el president de l’Executiu ha destacat que hi ha un conveni amb l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que ha recolzat en la selecció de la mostra.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció en roda de premsa aquest dissabte, Sánchez va assenyalar que aquesta setmana s’ha iniciat la segona onada de l’estudi de seroprevalença per «saber exactament quin és l’estimació que fan els epidemiòlegs sobre la situació de l’epidèmia». Aquesta segona onada de l’estudi de seroprevalença, segons va explicar Sánchez, se li ha realitzat a la mateixa població que en la primera onada de la investigació per «veure l’evolució de l’epidèmia d’una manera fidedigna».

Els resultats de la primera onada de l’estudi de seroprevalença van revelar que només el 5% de la població espanyola ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus, la malaltia del qual es coneix com a Covid-19. Aquesta primera onada va tenir una participació del 75% i el 89% va accedir a prendre una mostra de sang.