Prestació permanent

Sánchez anuncia que l'ingrés mínim vital arribarà a 850.000 llars

El president del Govern confirma que aquesta prestació s'aprovarà la setmana que ve

zentauroepp53508043 pedro sanchez200523143033

zentauroepp53508043 pedro sanchez200523143033 / pricardorr

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setmana que ve el Consell de Ministres aprovarà l’ingrés mínim vital, una prestació que servirà de complement per a aquelles llars amb rendes més baixes i que arribarà a 850.000 llars, segons ha confirmat el president del Govern, Pedro Sánchez, durant la seva compareixença aquest dissabte.

Una ajuda amb una quantia que «dependrà dels membres de la llar» però que tindrà un caràcter «permanent», com ja havia avançat el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá. «S’analitzaran les rendes i es cobrirà la diferència fins a l’ingrés que correspon a aquesta família», ha afirmat Sánchez.

Notícies relacionades

L’ingrés mínim vital va ser un dels compromisos assolits en el pacte de coalició de Govern entre el PSOE i Podem i va prendre força amb l’inici de la pandèmia. Inclòs el duel dins de l’Executiu entre el vicepresident Pablo Iglesias, partidari d’un ingrés de caràcter transitori per atendre els col·lectius més vulnerables de forma urgent, i el ministre Escrivá, que insistia en un ingrés permanent.

«Ni el Govern ni la societat espanyola mirarà a un altre costat mentre els nostres compatriotes formin cues per menjar», ha dit el president del Govern, que ha assegurat que l’ingrés mínim vital empararà 4 de cada 5 persones en situació de pobresa severa, 850.000 llars en total, la majoria amb nens al seu càrrec.