pel pacte amb 'traïdoria' de Govern i Bildu

Vox es retira dels grups de treball de la Comissió de Reconstrucció

GRAF019. MADRID, 28/01/2020.- El portavoz de Vox en Congreso, Iván Espinosa de los Monteros, en rueda de prensa tras la reunión de la Junta de Portavoces, este martes en Madrid. EFE/Javier Lizón

GRAF019. MADRID, 28/01/2020.- El portavoz de Vox en Congreso, Iván Espinosa de los Monteros, en rueda de prensa tras la reunión de la Junta de Portavoces, este martes en Madrid. EFE/Javier Lizón / Javier Lizón (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Vox ha decidit abandonar aquest dijous la posada en marxa dels grups de treball que s’han creat al si de la Comissió oberta en el Congrés per debatre propostes de recuperació després de la crisi del coronavirus, en senyal de protesta pel pacte amb «traïdoria» subscrit pel PSOE i Unides Podem amb Bildu per a la derogació «íntegra» de la reforma laboral.

Notícies relacionades

Aquest acord, pel qual l’Executiu s’assegurava tirar endavant la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma derivat de la pandèmia, perseguia inicialment derogar de manera íntegra la reforma laboral de 2012 aprovada pel PP, si bé a la nit l’Executiu va matisar que només se n’eliminarien els aspectes més lesius.

A l’inici de la reunió del grup de treball que abordarà qüestions relatives de la Unió Europea, el portaveu parlamentari de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha explicat que «davant de la falta de sentit d’estat» que suposa l’esmentat acord amb els «filoetarres» de Bildu i davant de «la falta de voluntat de reconstruir absolutament res», Vox abandonarà aquest dijous els grups de treball.