petició de Madrid de passar a la fase 1

Igea, sobre la desescalada de Díaz Ayuso: «Em sorprèn dir que Torra ha sigut més sensat»

09/01/2020 El vicepresidente de la Junta, Francisco Igea, en la rueda de prensa posterior al Consejo de Gobierno

09/01/2020 El vicepresidente de la Junta, Francisco Igea, en la rueda de prensa posterior al Consejo de Gobierno / JCYL (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 El portaveu i vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha afirmat aquest dijous que l’han sorprès les propostes per a la fase 1 que han realitzat algunes autonomies, com la Comunitat de Madrid. «És una cosa que no em pensava que diria mai en la meva vida política, però em sorprèn dir que Torra ha sigut més sensat, no diré més», ha dit.

Així ho ha assenyalat aquest dijous en la roda de premsa posterior al Consell de Govern de la Junta, després que se li hagi preguntat per la decisió de la Comunitat de Madrid, governada pel seu partit, Ciutadans, amb el PP, i sobre què li semblaria que els madrilenys «puguin fer canyes» mentre a la comunitat castellanolleonesa no es pot visitar els familiars.

«No havia pensat mai que en la meva vida política pogués dir això. Em sorprèn haver de dir que Torra ha sigut més sensat, no diré més», ha dit Igea, amb referència al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Al llarg d’una extensa compareixença, el vicepresident, com la consellera de Sanitat, Verónica Casado, han insistit en nombroses ocasions en què el Govern regional aposta per la «prudència» en lloc de les «presses» que poden tenir altres comunitats amb xifres d’incidència, letalitat i ocupació de les ucis similars a les de Castella i Lleó.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha considerat que els ciutadans de la comunitat «valoren» la gestió del Govern regional, i, tot i que li «preocupa» el que diguin, l’inquieta més «que la corba no torni a créixer» i que es pugui dir que s’ha pogut disminuir la mortalitat en «deu o quinze persones cada dia» respecte a altres comunitats que han registrat més morts.

«Si aconseguim que persones no perdin la vida, perdrem eleccions amb molt gust», ha afegit el membre de l’Executiu regional.