a pedro sánchez

Arrimadas proposa un pla per contenir el virus i mantenir els ajuts sense estat d'alarma

Denuncia que el president «amenaça 47 milions d'espanyols» de deixar-los «desprotegits» davant el virus si no surt la quarta pròrroga

La presidenta de Ciutadans i portaveu al Congrés no ha aclarit què votarà el seu grup parlamentari dimecres a la Cambra baixa

-FOTODELDÍA- GRAF9472. MADRID, 01/03/2020.- La portavoz parlamentaria de Ciudadanos, Inés Arrimadas, acompañada por varios líderes de la formación naranja, durante la presentación de la campaña Unidos y Adelante de su candidatura para liderar el partido, este domingo en Madrid. EFE/Chema Moya

-FOTODELDÍA- GRAF9472. MADRID, 01/03/2020.- La portavoz parlamentaria de Ciudadanos, Inés Arrimadas, acompañada por varios líderes de la formación naranja, durante la presentación de la campaña Unidos y Adelante de su candidatura para liderar el partido, este domingo en Madrid. EFE/Chema Moya / Chema Moya (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de Ciutadans i portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, ha dit que aquest dilluns parlarà amb el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i li proposarà un full de ruta perquè es puguin mantenir les mesures sanitàries, controlar la propagació del coronavirus i prolongar els ajuts econòmics i socials «sense necessitat d’estendre l’estat d’alarma».

Així ho ha anunciat en una roda de premsa telemàtica en què ha denunciat que Sánchez «amenaça 47 milions d’espanyols» de deixar-los «desprotegits» davant el virus i d’eliminar els ajuts aprovats si l’oposició no recolza a la Cambra baixa que es prorrogui l’estat d’alarma.

Notícies relacionades

Arrimadas no ha aclarit què votarà el seu grup parlamentari dimecres quan el Govern plantegi la quarta pròrroga de l’estat d’alarma, però ha dit que sempre pensen en «l’interès general dels espanyols» i que no «posaran en perill» els ciutadans «traient-los la protecció jurídica, social i sanitària o la coordinació per evitar un caos en un moment com aquest».

Alhora, exigirà a Sánchez que «vagi preparant la sortida de l’estat d’alarma», proposant estendre les mesures econòmiques i socials quan ja no estigui vigent, aplicar un pla sanitari en coordinació amb les comunitats autònomes, valorar diferents opcions jurídiques per poder actuar davant de possibles rebrots del virus i mantenir la interlocució amb l’oposició almenys una vegada per setmana.