Per l'article 100.2

Bassa surt de la presó amb permís per treballar de dilluns a divendres

L'exconsellera acudeix a la residència de gent gran on desenvoluparà la seva nova ocupació durant sis hores i cinc dies a la setmana

Haurà de tornar a la presó cada nit i no podrà compartir espai ni entrar en cap contacte amb altres presos per evitar el contagi de Covid-19

bassa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exconsellera de Treball Dolors Bassa ha sortit aquest dilluns de la presó de Puig de les Basses a Figueres per treballar en una entitat que presta serveis essencials, partint de l’article 100.2 del reglament penitenciari.

Bassa ha sigut recollida puntualment a les 08.30 hores per un familiar, que la conduirà a la residència de gent gran, on desenvoluparà la seva nova ocupació durant sis hores cinc dies a la setmana. 

L’exconsellera podia sortir fins ara tres dies a la setmana, a raó de vuit hores la jornada, per cuidar la seva mare, però aquesta autorització es va suspendre al decretar-se l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus.

Abans de Bassa, ja havien tornat a les seves ocupacions fora de la presó altres presos independentistes com ara el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, ja que l’exigència és que es disposi d’ocupació i que el centre on es dugui a terme estigui operatiu malgrat el confinament.

Notícies relacionades

Instants després d’abandonar el centre penitenciari, Bassa ha enviat un missatge a través de xarxes socials, en el qual es declarava «feliç» per sortir a treballar «en una residència de gent gran, ara que es necessiten tantes mans».

Dolors Bassa haurà de tornar a la presó cada nit i no podrà compartir espai ni entrar en cap contacte amb altres presos com a mesura per evitar la propagació del coronavirus.