a la presó de puig de les basses

Dolors Bassa, aïllada per símptomes de coronavirus

L'exconsellera de Treball està confinada des d'ahir a la infermeria de la presó

jregue39640597 barcelona    10 08 2017        pol tica        la consellera180824135520

jregue39640597 barcelona 10 08 2017 pol tica la consellera180824135520 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’exconsellera de Treball Dolors Bassa està aïllada a la infermeria de la presó Puig de les Basses de Figueres on compleix condemna, per símptomes sospitosos de coronavirus. Segons han informat fonts penitenciàries aquest dimarts, Bassa, confinada des d’ahir a la infermeria de la presó, és la tercera dels líders independentistes presos que ha hagut de ser aïllada per símptomes compatibles amb coronavirus, després que ho fossin l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i l’exconseller Josep Rull.

Des del passat 17 de febrer, l’exconsellera, condemnada a 12 anys de presó pel Suprem, podia sortir de presó tres dies a la setmana, durant vuit hores, per cuidar la seva mare, en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que en el seu cas compta amb l’aval del jutjat de vigilància penitenciària.

No obstant, a causa de les mesures per evitar la propagació del coronavirus, l’exconsellera va renunciar ahir a les sortides previstes en el 100.2, igual que la resta de líders independentistes presos, amb l’excepció del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que sí que va acudir a treballar a la seva empresa.

Posteriorment, les sortides previstes a l’article 100.2 van ser suspeses pel Departament de Justícia –igual que els permisos i el tercer grau–, de manera que des d’aquest matí cap dels polítics presos pot abandonar la presó.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Notícies relacionades

S’hi suma, a més, que s’han cancel·lat algunes de les activitats exteriors en què participaven els polítics presos: és el cas del líder d’ERC Oriol Junqueras, docent a la Universitat de Vic, que dissabte passat va decidir tancar les seves dependències.

Fins ara, s’ha detectat un positiu de coronavirus i 12 sospitosos entre la població reclusa de les presons catalanes, així com un cas de contagi i 16 sospitosos entre el personal penitenciari.