Coronavirus

Dolors Bassa podrà sortir de la presó per treballar en serveis essencials

47036068 60

47036068 60

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L’exconsellera de la Generalitat Dolors Bassa podrà sortir de la presó de Puig de les Basses, a Figueres (Girona), per treballar en serveis essencials després que la junta de tractament de la presó ha acordat modificar el seu ús de l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que fins ara utilitzava per cuidar un familiar gran.

Notícies relacionades

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha detallat en un comunicat aquest divendres que Bassa podrà sortir de la presó cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, per a una jornada laboral de sis hores diàries. Fins ara l’exconsellera abandonava la presó tres dies a la setmana durant vuit hores per cuidar la seva mare anciana.

Bassa utilitzarà els permisos de sortida pel 100.2 per treballar en una empresa que presta serveis essencials: en aquest cas els interns amb aquests permisos poden disfrutar-los durant el confinament, mentre que no se’ls permet sortir per cuidar de persones dependents ni fer voluntariats. La Conselleria de Justícia ha comunicat al jutjat de vigilància penitenciària aquesta decisió. La fiscalia pot presentar, si ho considera oportú, un recurs